Aréna Barrandov prošla úspěšnou rekonstrukcí přetlakové haly

Před dvěma roky se našemu kubu, za pomoci Magistrátu hl. m. Prahy, Prahy 5 a zorganizování neveřejné klubové sbírky, podařilo vybudovat velmi potřebné zděné zázemí přetlakové haly Barrandov, kde se aktuálně nachází celkem sedm šaten se sociálním zázemím, recepce, kanceláře klubu a také sportovní sál s ordinací fyzioterapie. Nyní se zázemí Arény Barrandov opět posunulo o velký krok vpřed. Přetlaková hala prošla celkovou velmi výraznou rekonstrukcí a podmínky pro sportování mládeže na Praze 5 jsou opět o něco lepší.

Klubové zprávy | 8. říjen 2023
Aréna Barrandov prošla úspěšnou rekonstrukcí přetlakové haly

Rekonstrukce přetlakové haly započala v průběhu letních prázdnin a dokončena byla v pondělí 18. září, kdy se v hale uskutečnily první tréninky sparťanských týmů. Pojďme se podívat, jakých změn se hala dočkala. Nejvýraznější změnou je nová svrchní plachta haly a celkový nový povrch, který je určen přímo pro halové sporty jako je florbal, házená nebo volejbal. V hale je také nové osvětlení, kompletně nová technologie i florbalové branky a nové mantinely. 

Do Arény Barrandov vede nový vchod pro diváky, který se nachází hned vedle dveří zděného zázemí, ve kterém se nachází recepce, šatny a sociální zázemí. Vstup pro hráče pak vede přímo ze šaten samostatným vstupem do haly. Velkým přínosem je nová konstrukce plachty, díky které se prostor uvnitř haly opticky velmi zvětšil, jelikož kolmé stěny nezabírají místo v přímé blízkosti hřiště jako tomu bylo doposud. I přes to, že tréninky v hale již naplno probíhají, aktuálně probíhají také poslední drobné estetické úpravy a branding haly do klubových barev.

Jsme rádi, že se nám po dlouholetém úsilí a finanční podpoře Národní sportovní agentury, Magistrátu hl. m. Prahy a Prahy 5 podařilo dokončit zázemí a rekonstrukci haly, která nyní poskytuje potřebné podmínky pro sportování mládeže zejména z Prahy 5. Díky provázané spolupráci se školami a školkami v přímé blízkosti haly je zde možnost využívat halu pro nejrůznější akce školy, školek a nebo letní akce jako jsou oblíbené letní příměstské kempy.

Slovo GM AC Sparta Praha Miroslava Medala

,,Pro klub je nová nafukovací hala velká věc a uzavírá se tím několikaletý projekt a náš záměr vybudovat na Barrandově plně funkční halu s perfektním zázemím. Chtěl bych tímto poděkovat všem zainteresovaným stranám, které nám v této věci zásadně pomohly a díky kterým jsme tento projekt mohli dotáhnout do konce. Bez podpory bychom toto sami nedokázali realizovat. Hala nabízí mnoho možností pro sportující veřejnost i naše členy a my máme díky tomu další možnost přilákat ke sportu další děti z okolí."

Dále čtěte