Startuje druhý ročník Osobnostního rozvoje!

Navazujeme na první velmi úspěšný ročník unikátního projektu Osobnostního rozvoje hráčů a hráček. Projekt, díky kterému se hráči a hráčky setkávají s úspěšnými osobnostmi českého sportu, startuje svůj druhý ročník do kterého se už nyní můžete přihlásit. Jaký přínos má tento projekt pro mládež? Na to jsme se zeptali zakladatele projektu a generálního manažera Sparty Miroslava Medala.

Klubové zprávy | 19. září 2023
Startuje druhý ročník Osobnostního rozvoje!

,,Jedná se o šestnáct zajímavých setkání s lidmi z řad vynikajících sportovců nebo osobností, kteří v životě něco dokázali nebo se věnují sportovní problematice v různých podobách. Projekt je připraven pro dvě věkově rozdělené a malé skupiny hráčů a hráček, s jasným cílem udržet osobní kontakt a interakci s hosty, kteří prostřednictvím svých zkušenosti ze sportovního života sdílí své zážitky. Každé setkání – host má své specifické téma, které nám zapadá do celkového obsahu a hlavního cíle rozvíjet osobnost jednotlivce. Projekt je nabízen jako celek, není možné si vybrat pouze některé hosty a témata," představuje na úvod projekt Osobnostního rozvoje hráče Miroslav Medal.

Jak a proč tento projekt vznikl? ,,Prvotním impulsem byla neformální diskuse s rodiči u sklenky vína na téma: Co já jako rodič chci, potřebuji, očekávám od sportovní organizace, kam dávám sportovat své dítě. Druhá věc pak přesvědčení, že si hráči a hráčky v mladém věku berou daleko více od lidí, kteří jsou pro ně vzorem nebo vynikajícím sportovcem." Nápad tedy vznikl na základě rozhovoru s rodiči, kteří vnímají, jak velký mimosportovní přesah může mít fungování v našem klubu pro jejich děti. Jaké byly nejčastější dotazy při představení prvního ročníku? ,,Když pominu ty praktické, kdy, co, kde a jak, tak asi nejčastěji jsem se setkal s potřebou ujistit se, kdy je ten správný věk pro účast v tomto projektu. Zjednodušeně, zda na to moje dítě není moc malé, aby si z toho něco odneslo nebo naopak moc velké a v "telecích“ letech, aby ho to oslovilo," říká GM Sparty Miroslav Medal. 

(Hráč švédské Superligy Filip Langer hostem projektu Osobnostního rozvoje hráče)

Co tedy hráč či hráčka, kteří se do projektu přihlásí, získává? ,,Především nepřenositelnou zkušenost setkat se ve velmi malé skupině s lidmi, co něco dokázali, s něčím se v životě museli poprat a mnohdy překonat na své cestě řadu překážek v podobě neúspěchu, osobního selhání, zranění nebo naopak i velkého úspěchu a očekávání okolí. K tomu rady od odborníků, skvělých trenérů i koučů v oblasti kondiční a mentální přípravy. Některé setkání, kde to má význam i letos, otevřeme rodičům a našim trenérům," říká o přínosech projektu Miroslav Medal.  

    Registroval jsi nějaký reálný dopad na hráče během nebo po absolvování projektu? ,,To je otázka více na samotné účastníky, ale ano registroval a velmi silně. Projekt nebyl postaven na principu školní hodiny. Já mluvím a až ti dám slovo, tak se zeptáš nebo teď mi každý odpoví. Někteří nemluvili skoro vůbec, jiní pořád. Ale o tom to není. Je to o tom, co si hráč odnáší, o čem přemýšlí, a především jestli některé rady a zkušenosti dokáže použít v praxi. Měl jsem velkou výhodu vidět hráče a hráčky v běžném tréninkovém procesu i zápasech a troufám si říci ANO, mělo to velký dopad na některé zúčastněné," neskrývá radost generální ředitel Sparty. 

    (Mentor Pavel Moric hostem projektu Osobnostního rozvoje hráče)

    Pojďme k letošnímu ročníku, na jaké hosty se můžeme těšit? ,,Mohu potvrdit, a jsem za to moc rád, že s námi budou i v letošní sezoně pánové Marián Jelínek - mentální kouč, Pavel Moric – aktuálně nejžádanější řečník a motivátor, Vít Schlezinger – specialista a trenér celostního rozvoje, reprezentační trenér Jarda Berka (nově i se skvělým hostem). Dále máme potvrzenou účast i od skvělých florbalistů Jirky Curneyho a Filipa Langera, těšit se můžeme na další sportovce napříč různými sporty. Uvedu například Martinu Sáblíkovou, kterou není třeba více představovat. Dále v projektu uvidíme jednu z nejlepších českých tenistek a další zajímavá jména odtajníme při spuštění registrace," říká o letošních hostech zapojených do projektu Medal. 

    Jakou formou se zájemci mohou přihlásit, kdy prjekt začíná a pro koho je určen? ,,Začínáme prvním setkáním 18. října 2023. Představení všech hostů, termínů i ceny proběhne v pondělí 25. září nejprve přes členskou sekci, následně na našem webu. Od tohoto data se každý bude moci přihlašovat na emailovou adresu miroslav.medal@sparta-florbal.cz. Projekt je určen pro hráčky a hráče ve věku 10–14 let a 15-20 let. Neděláme rozdíl, jestli se jedná o hráče elitních nebo akademických týmů," popisuje spuštění registrace Miroslav Medal.

    (Rekordman české Superligy Jiří Curney hostem projektu Osobnostního rozvoje hráče)

    Co bys chtěl říci všem, kteří zvažují své přihlášení do letošního ročníku? ,,Na základě prvního ročníku si troufám říci, že je to dobře investovaný čas, kde je prostor si uvědomit některé věci a srovnat si v hlavě své priority, bez ohledu na to, jestli je mým cílem a snem být Mistr světa nebo se jen florbalem bavit během studia a práce," uzavírá rozhovor o projektu Osobnostního rozvoje Miroslav Medal. 

      Dále čtěte