Sparta skvělým výkonem zastavila rozjetou Boleslav!

Sedmé kolo Livesport Superligy Sparta odehrála na domácí půdě UNYP ARENY, kde zastavila vítěznou šňůru Mladé Boleslavi vítězstvím 6:4 a získala tak velmi cenné body. ,,Náš výkon byl velmi odvážný a to nás dovedlo k vítězství," říká hlavní trenér Marek Vojta.

Muži A | 16. říjen 2023
Sparta skvělým výkonem zastavila rozjetou Boleslav!

Za velmi slušné divácké návštěvnosti Sparta zahájila Salming a Tenson Game proti Boleslavi ve velkém stylu. Mezi střelce první třetiny se zapsali hned tři Sparťané - Robert Košir, Matěj Čermák a Jiří Curney. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 3:0 pro domácí Spartu a všichni fanoušci v hale netrpělivě vyhlíželi začátek druhé třetiny.

Krátce po startu druhé dvacetiminutovky se prosadila také Boleslav, která snížila na 1:3, Spartu to ale nerozhodilo a pokračovala v brankovém přídělu do branky Lukáše Bauera. V polovině utkání Sparta vedla už 6:1 díky dvěma trefám Mikuláše Krbce a přesné střele Jana Pešky. Bolka ještě dokázala snížit na 2:6 a poté mohla začít třetí třetina.

V závěrečných dvaceti minutách se prosadil jen tým hostů, ten se vydal na stíhací pětibrankové vedení Sparty, to ale domácí tým ubránil a oslavil tak cennou výhru 6:4. Vyzdvihnout musíme také výkon brankáře Martina Beneše, který se následně stal také hráčem utkání. Z celkových 26 střel pochytal 22 a stal se tak klíčovým hráčem k tříbodovému zisku. 

Další domácí utkání Spartu čeká už v neděli 22. října od 18:00 proti Liberci, 29. října pak doma přivítáme Tatran. 

Těšíme se na vaši skvělou podporu! 

Dále čtěte