Stejný obrat jako proti Black Angels se v neděli nekonal, Sparta prohrála s Lípou

Sparta má za sebou dva poslední domácí zápasy základní části a vyhlíží poslední kolo proti Chodovu, poté následuje playoff. Proti komu? Zatím můžeme jen tipovat.

Muži A | 26. únor 2024
Stejný obrat jako proti Black Angels se v neděli nekonal, Sparta prohrála s Lípou

Páteční program v UNYP ARENĚ se nesl v duchu Marian Jelínek Game, která započala už v 17:00 přednáškou známého mentálního kouče Mariana Jelínka, téměř 160 diváků dorazilo na tuto akci, kde si návštěvníci obohatili své znalosti nejen z oblasti trenérské práce s mládeží, správného nastavení mysli na výkon, ale také jak čelit každodennímu tlaku dnešního světa. Kompletní fotogalerii z akce najdete na našem flickru. 

Po přednášce už byla na programu Livesport Superliga. Do UNYP ARENY dorazil tým Black Angels. Po první třetině zůstali fanoušci a hráči Sparty značně zaskočeni, jelikož po úvodních 20 minutách domácí tým prohrával už 0:3. Vše se ale změnilo v následujících dvou třetinách, které Sparta zvládla naprosto skvěle a zatímco zmrzlé tváře fanoušků z první třetiny postupně rozmrzaly, sparťané do sítě BA nasázeli celkem 13 branek a zaslouženě vyhráli 13:3.

Stejný příběh se bohužel nepsal v neděli proti České Lípě. Tentokrát na tribunách seděly zejména děti z florbalových kroužků Sparta Kids, kteří zde ve stejný den odehrály svůj oblíbený florbalový turnaj a hnaly Spartu za vítězstvím. Bohužel to byla Lípa, která dokázala proměňovat své šance a Spartě pořádně zavařila. Do třetí třetiny Česká Lípa vstupovala už s tříbrankovým náskokem 5:2 a svým odhodláním dotáhla zápas do vítězného konce i přes to, že snaha Sparty otočit zápas rozhodně nebyla malá. Konečný stav 5:8 pro Spartu znamená ztrátu tří důležitých bodů do tabulky základní části, na základě které se bude rozhodovat o soupeřích do playoff. 

Vyhlášení turnaje Sparta Kids přímo na hrací ploše při utkání ACEMA Sparta Praha vs. FBC 4CLEAN Česká Lípa

Nyní Spartu čeká poslední zápas základní části, který se odehraje 2.3. na půdě Chodova. 

Dále čtěte