Matěj Čermák opouští Spartu a vydává se do Švýcarska

Po pěti letech v mužském A-týmu se rozhodl Matěj změnit působiště a přestupuje do Švýcarského klubu St. Gallen.

Muži A | 22. duben 2024
Matěj Čermák opouští Spartu a vydává se do Švýcarska

Hráč s číslem osmdesát jedna přišel v mládežnickém věku z Kladna a přes kategorie dorostenců a juniorů se propracoval k důležité roli v seniorském týmu, kde nastupoval posledních pět sezón. Matěj rámuje své období ve Spartě a komentuje své rozhodnutí s vděčností a odhodláním.

„Sparta mi dala spoustu životních a sportovních zkušeností za které jsem vděčný. Hlavně mám zde spoustu lidí, kteří už nejsou jen moji spoluhráči, ale primárně moji kamarádi. Zároveň jsem zde prožil spoustu zážitků nejen na hřišti, na které budu rád vzpomínat. Nyní jsem se rozhodl pro změnu a udělám vše pro to, abych ze sebe udělal lepší verzi sama sebe ve sportovní i lidské stránce.“

Matěj pomohl Spartě k prvním mládežnickým medailovým úspěchům a s mužským týmem se dvakrát probojoval do finále poháru. Výraznou roli měl i v juniorské reprezentaci, kde v roce 2021 na domácím šampionátu pomohl týmu zlatým gólem k obhajobě titulu mistrů světa. Talentovaný útočník nyní cítí, že potřebuje impuls pro zvýšení výkonu krok do zahraničí. Přidává se tak k hráčům Sparty, kteří se v klubu dokázali propracovat k možnostem hrát a získávat životní zkušenosti v zahraničí.

„Děkuji Matějovi za odvedenou práci v klubu a přeji mu, ať mu jeho zahraniční mise vyjde podle představ. Věřím, že tenhle krok může pomoci Matějovi ve florbalových i životních dovednostech,“ komentuje přestup sportovní ředitel Marek Vojta.

Dále čtěte