Změna na pozici šéftrenéra ženské složky

Tomáše Kozlíka střídá na vedoucí pozici ženské složky Petr Bína, jenž zároveň trenérsky bude mít odpovědnost za první tým žen a dorostenek. Petr Bína má za sebou úspěchy v elitních i akademických týmech AC Sparty Praha, kde své týmy dokázal početně, trenérsky i procesně zajistit, a právě tyto dovednosti byl měl nejvíce uplatnit u ženské složky.

Změna na pozici šéftrenéra ženské složky

Dosavadní šéftrenér Tomáš Kozlík na základě vzájemné dohody s vedením končí po čtyřech letech v klubu. ,,Florbal se stal mým zaměstnáním před 6 lety, nyní jsem se ale rozhodl budovat svou profesní kariéru jinde. I přesto bude florbal součástí mého života i nadále, i v příští sezóně bych měl pokračovat jako trenér na Kempech Talentované Mládeže. Řeším i další možnosti trénování na klubové úrovni, možný je i návrat do rodné Ostravy,” popisuje své důvody Tomáš Kozlík.

(Tomáš Kozlík při tréninku Sparta Girls)

Tomášovi se podařilo být klíčovou rolí při budování “značky” Sparta Girls, kompletní týmové struktury, zkvalitňování procesu i dosahovat lepších výsledků. Zároveň značnou mírou podpořil hráčky v nominacích do výběrů KTM nebo byl u tvorby nové šatny či prostoru pro silově-kondiční přípravu v zázemí Barrandova.

,,Největší radost mám z toho, že jsem mohl sledovat růst hráček a také se jími sám inspirovat. A nejde jen o růst florbalový, ale zejména osobnostní. Rád bych poděkoval všem, kteří byli součástí Sparta Girls v poslední 4 letech - trenérům, hráčkám a rodičům. Jsem vděčný za každou pomoc a všem přeji do budoucna jen to nejlepší. Určitě budu sledovat, jak se bude klubu a hráčkám dařit při jejich další cestě,“ dodává Kozlík.

Novým lídrem složky se stává Petr Bína, jenž působí ve Spartě 10 let. V průběhu jeho působení zastával role například v pozicích šéftrenéra akademických týmů U15 – U23 v posledních třech sezónách či prvních týmů starších žáků a dorostenců, kde dokázal získat se svým týmem historicky první mládežnickou medaili z MČR.

(Petr Bína, nový šéftrenér dívčí složky AC Sparta Praha)

Petr Bína vnímá svojí novou příležitost následovně: „Osobně to beru jako velkou výzvu a další posun v rámci práce v klubu. Ženskou složku vnímám ve Spartě velmi prestižně a jsem rád, že jsem toho součástí. Rád navážu na velmi kvalitní práci mého předchůdce a přijímám velký závazek tuto složku zase o kus posunout blíže těm nejlepším ženským klubům u nás. Moc bych si přál, aby naše značka byla i v ženské podobě vnímána tak prestižně jako je tomu v mužské složce. Mým dalším cílem bezpochyby bude opět navýšit počet členů v ženské složce, především pak hlavně v kategoriích juniorek, dorostenek a starších žákyň, kde je jednoznačně potřeba základnu posílit.“ Nový šéftrenér právě v následujících dnech bude spolupracovat se svými kolegy na tvorbě realizačních týmů, na rekrutování nových hráček pro doplnění jednotlivých kategorií a tvorbě procesních plánů pro budoucí období ženské složky.

Sportovní ředitel Marek Vojta komentuje výměnu na šéftrenérské pozici:

„Tomášovi vděčíme za dobře odvedenou práci, nastartování celé složky a držíme palce v budoucí kariéře i osobním životě. V klubu zanechal výraznou stopu značnou mírou pomohl vybudovat nové základy složky. Důvěřujeme tomu, že právě Petr Bína je ten pravý člověk, který vhodně naváže na Tomášovu dobrou práci. Nejvíce potřebné v ženské složce vnímáme hráčské početní zajištění mládežnických i vybudování silných a stabilních realizačních týmů. A pro tenhle další velký krok při budování ženské složky je Petr ten pravý a tyhle dovednosti prokázal u akademických i elitních týmů. Zároveň je silný v rozvoji dovedností i tvorby vztahů v kolektivu i s jednotlivci, což v ženských týmech pozorujeme jako klíčové a chceme pro tyhle aspekty zase vytvořit lepší prostředí. Zároveň Petr umí vyhrávat, je to výsledkově jeden z nejúspěšnějších trenérů v klubu. Kvalita hráček roste a výsledky s tím a Petr jim pomůže v rozvoji vítězné mentality. Petrovi, všem týmům a hráčkám přejeme hodně štěstí v plněních jejich cílů i dalším rozvoji.“

První setkání celé ženské složky, představení vize a plánů proběhne ve středu 29.5. od 18h v hlavní hale UNYP ARENY. Po informačním setkání bude pro hráčky, rodiče a trenéry následovat společné hraní a poté je možné posedět neformálně v RUGBY BISTRU u haly.

Dále čtěte