Sparta otočila čtvrté čtvrtfinále a stále drží naději

První domácí čtvrtfinálová utkání Sparty jsou minulostí. Sobotní utkání sparťanům uteklo v závěru třetí třetiny, v neděli naopak dokázali vyrovnat a po několika nájezdových sérii vyhrát 8:7 a stále tak drží naději na otočení série.

Muži A | 18. březen 2024
Sparta otočila čtvrté čtvrtfinále a stále drží naději

Sobotní utkání se pro Spartu vyvíjelo velmi dobře, před zaplněnou UNYP ARENOU se Sparťané dokázali probojovat do vedení 6:4, které ale trvalo jen pár minut, závěr třetí třetiny patřil Chodovu, který dokázal v pěti minutách nasázet celkem 5 branek a třetí výhra v sérii tak šla za celkem z Jižního Města.

V nedělním utkání Sparta zažila velký zkrat ve druhé třetině, kdy se Chodov za stavu 3:2 utrhl do čtyřbrankového vedení 6:2 a Sparta se tak musela vydat na stíhací jízdu. Závěr nedělního utkání patřil Spartě, která dokázala postupně snížit na rozdíl jediné branky a v čase 59:59 skóroval střelou z půlky Lukáš Ujhelyi, který poslal zápas do prodloužení. 

Vyrovnanou sérii nájezdů rozhodla až náhlá smrt, kterou zlomil Matěj Čermák a zařídil tak první výhru Sparty v této sérii. Čtvrtfinále se nyní přesouvá opět na půdu Chodova, kde se rozehraje páté utkání série v úterý od 19:00. Případné šesté utkání je na programu doma v UNYP ARENĚ od 17:30. 

Děkujeme všem fanouškům za skvělou podporu a budeme se těšit na dalších utkáních této série.

Dále čtěte