Vždy je dobré začít doma, říká hlavní trenér A týmu Marek Vojta

Superliga se nezadržitelně blíží! První domácí utkání je na programu 10. září v UNYP ARENĚ, kde nastoupí tým plný změn a to nemyslíme pouze nové logo a dresy, které Sparta v létě představila. A tým mužů před sezonou posílil o několik zvučných jmen. Pojďme se podívat, jak aktuální tým vnímá hlavní trenér Marek Vojta nebo nový kapitán týmu Martin Pražan a další posily týmu.

Muži A | 4. září 2023
Vždy je dobré začít doma, říká hlavní trenér A týmu Marek Vojta

Přípravy na nový ročník Superligy vrcholí, máte za sebou tři utkání Poháru, která skončila vždy vítězně. Jak teď před startem Superligy tým vnímáš? ,,Tým udělal spoustu práce, ale pro nás je důležitý celosezónní proces a v různých obdobích budeme tréninkový objem ještě zvyšovat. Budeme potřebovat výkon na požádání a předvádět konzistentní výkony, to bude klíčové pro náš úspěch,"  říká o cílech do nové sezony Marek Vojta.

Pojďme pohárovou skupinu rozvést. ,,Česká lípa zajímavě posílila kádr, přesvědčivé vítězství a 10 vstřelených branek byl pro nás dobrý start do pohárové soutěže. V Pardubicích i Hradci jsme si potřebovali poradit s hlubokou obranou i parketovým povrchem. Oba soupeře jsme konstantně tlačili a podmanili jsme si je výsledkově ve třetí třetině," říká o vítězné skupině Marek Vojta. 

Před startem přípravy jsme oznámili několik posil - navrátilce Lukáše Ujhelého, Jakuba Bohuslávka, Jana Pešku a nynějšího kapitána Martina Pražana. Do sestavy se naplno zapojil také juniorský hráč Michael Wertheim. Jedná se celkem o pět hráčů, to není málo, jak se podařilo jejich začlenění do týmu? ,,Nový hráči se začlenili dobře. Ty vztahy v týmu jim ještě podpoří společně prožité náročné momenty, kterých je na cestě za úspěchem vždy dost. Všichni mají v týmu silnou pozici a fanoušci se mohou těšit na jejich výkony," říká o nových posilách Vojta.


V neděli začínáme doma, odstartujeme tak sezonu 2023/2024 v domácím prostředí, vnímáš to jako velkou výhodu? ,,Vždy je dobré začít doma v domácí aréně a s našimi fanoušky. Společně budeme usilovat o první vítězství. Potřebujeme předvést intenzivní a poctivý výkon, pak nám naši fanoušci pomůžou k výhře. Tým se stejně jako logo za poslední období výrazně obměnil a buduje si novou identitu. Chodov posílil především v ofenzivě a bude to nejkvalitnější zápas, který mohou fanoušci první hrací neděli vidět. To je dobrá pozvánka a budeme vděční za jejich podporu," uzavírá rozhovor vzkazem pro fanoušky Marek Vojta. 

Posily před prvním Superligovým utkání v rudém dresu:

Martin Pražan

,,Být kapitánem Sparty je velká výzva a rozhodně nic jednoduchého. Osobně to beru velmi zodpovědně a až čas ukáže, zda to byla dobrá volba. Na první domácí zápas se hrozně těším. Jsem rád, že po komplikovaném zranění jsem mohl začít včas trénovat na florbalce, abych se dobře připravil. Je skvělé, že začínáme doma, navíc s Chodovem. Pro mě to bude lehce pikantní. Už teď jsem směrem k víkendu příjemně nervózní. Určitě chci všechny na úvodní kolo nové sezony pozvat. Přijďte se seznámit se mnou a dalšími novými hráči a také s novými dresy. Těšíme se na vás v UNYP ARENĚ!"

Jakub Bohuslávek

,,Na start Superligy a na svou premiéru v novém dresu se moc těším. Domácí UNYP ARENA je prostředí, kde mají zápasy vždy skvělou atmosféru, navíc si myslím, že tento rok bude liga opravdu vyrovnaná a každý zápas budě těžký. Pro fanoušky se pak bude jednat o kvalitní zápasy, které budou bavit. Všechny Sparťany chci na náš první zápas pozvat, věřím, že budete slyšet a pomůžete nám k prvnímu společnému vítězství."


Jan Peška

,,Těším se na první Superligový start v rudém dresu. Týmu chci být co nejvíce nápomocen a věřím, že sezonu začneme vítězně. Fanouškům bych vzkázal ať nás rozhodně dorazí podpořit. Zaplníme celou UNYP ARENU! Budu se na vás těšit."

Michael Wertheim

,,Být součástí A týmu byl můj dětský sen, na Spartě jsem vyrostl a teď je to konečně tady, moc se těším. Od sezóny očekávám především spoustu dobrých zápasů, vysoké tempo a hodně soubojů. Čekal jsem na to dlouho a teď si to jdu konečně odpracovat a taky užít. Věřím, že nás fanoušci budou chodit podporovat přímo do haly a potvrdí tak, kdo má nejlepší fanoušky v republice."

Utkání proti Chodovu začíná už v neděli 10/9 od 17:00 v UNYP ARENĚ. Těšíme se na vás!

INFORMACE K PERMANENTKÁM 2023/2024

ONLINE PROGRAM UTKÁNÍ

Dále čtěte