Tradiční rudá zůstává, žlutou vystřídá bílá. Sparta představuje nové dresy

Je to přibližně týden, kdy Sparta představila nové logo. Nyní florbalová Sparta odkrývá podobu nových dresů. Tradiční rudý dres zůstává, po 10 letech se ale Sparta vrací k bílým dresům, které vystřídají dosavadní venkovní žlutou variantu. ,,Nové logo i dresy se nám líbily, ale až jejich přijetí veřejností potvrdilo, že to nebyl jen náš pocit," říká předseda výkonného výboru Václav Culka ml.

Klubové zprávy | 5. srpen 2023
Tradiční rudá zůstává, žlutou vystřídá bílá. Sparta představuje nové dresy

Je to jen několik dní, kdy jsme představili nové logo a nyní představujeme nové dresy, které zaznamenaly, zejména u venkovní sady, velkou změnu. Jak novou klubovou identitu nyní celkově vnímáš? ,,Mám z toho velkou radost a dobrý pocit. Je za tím několik měsíců práce, ale ten výsledek za to stojí. Znovu bych chtěl poděkovat autorovi loga i dresů Karlovi Hejkalovi, který je neskutečný profík a který nás touto změnou perfektně provedl. Jedno zapadá do druhého, barvy i motivy z loga se prolínají do dresů a obráceně. Jsem rád, že jsme se k této změně odhodlali," říká na úvod k celkové proměně Sparty předseda výkonného výboru Václav Culka ml. 

(Nové logo na novém rudém dresu AC Sparta Praha)

Dostaly se k tobě nějaké ohlasy na logo ze širší florbalové veřejnosti? Jaké byly? ,,Ano dostaly a z 99% pozitivní, což mě opravdu mile překvapilo. Nové logo klubu je velkou změnou a já jsem moc rád, jak dobře ji hráči i fanoušci Sparty přijali. Pochvaly přišly i z širšího florbalového prostředí. Pozitivní reakce nás všechny samozřejmě potěšily." Nyní představujeme nové dresy. Tradiční rudá, která je ve velkém zastoupena také v novém logu, zůstává. Nově přichází bílá, která vystřídá žlutou venkovní sadu. Proč právě bílá? ,,Návrat k bílým dresům nastává po cca 10 letech. Přemýšleli jsme o tom, že zůstaneme u žluté barvy, ale když jsme viděli návrhy vedle sebe, zvítězila bílá varianta. Výhodou je, že se dají dresy a trenýrky různě kombinovat. Domácí sada je samozřejmě daná - rudý dres - bílé trenýrky - černé stulpny. Ale venkovní sada může být i v kombinaci rudý dres - černé trenýrky nebo i "bílý balet"." 

(Superligový hráč Michael Wertheim v novém venkovním dresu AC Sparta Praha)


Můžeš nám detailněji popsat jednotlivé dresy? Mají hodně společného, přitom je každý jiný. ,,Oba dresy nesou dva základní prvky. Tím prvním je přechod od rudé po černou respektive od bílé po šedou. A zároveň je na dresech patrný fragment písmena S z loga, který vytváří odlišně barevné trojúhelníky pod levým ramenem a na pravém boku přední strany dresů. Zároveň jsou dresy doplněny o zajímavé detaily na rukávech a nechybí ani osobní vzkaz každému hráči na vnitřní straně límce. Za mě jsou oba dresy moderní, zajímavé a přitom - zejména rudý - tradičně sparťanský."

(Superligový hráč Jiří Curney v novém rudém dresu AC Sparta Praha)

Dále pokračuje generální manažer Sparty Miroslav Medal. ,,Já jsem doslova nadšený. Myslím, že se nám podařilo vyladit obě dvě sady do největšího detailu a moc se těším na reakce našich hráček a hráčů, až tyto dresy poprvé obléknou." Martin Beneš se při představení nového loga zmínil, že možná začíná nová doba Sparty. Vnímáš to také tak? ,,Beny to řekl velmi hezky, ale také současně doplnil, že je to především o lidech v organizaci, realizačních týmech, hráčích i rodičích, které své děti vedou ke sportu a podporují. Samo o sobě nám nové logo nic nezmění, stejně tak, věci se nemění pouhým tvrzením „od zítra je nová éra Sparty" . Moc bych si, ale přál, aby se nové logo stalo jistým zosobněním dalšího krůčku v profesionalizaci a přístupu k naší práci v té každodenní rovině o které se nikde moc nepíše a  nemluví. Aby nové logo naplnilo hodnoty naší práce a bylo pro nás všechny závazkem dodržovat klubové pravidla a kodexy, které jsme si společně s novou identitou klubu pro hráče, trenéry i rodiče nastavili."

Kdy Spartu v nových dresech poprvé uvidíme? ,,Od představení nového loga jsem zaznamenal mnoho dotazů, kdy už budou dresy a kdy v nich budeme hrát. Sparta se v nich poprvé představí na prvním domácím zápase proti Chodovu, který odehrajeme 10. září v UNYP ARÉNĚ od 17 hod. Od tohoto víkendu budou moci nové dresy používat i další týmy. Srdečně tímto všechny na utkání zvu. Připravujeme bohatý program, kdy se můžete těšit na speciální předzápasovou show spojenou s novým logem, nový klubový merch v našem stánku i jedno malé překvapení. Bude to také skvělá příležitost vidět poprvé v ligovém zápase naše nové posily. Na co já se velmi těším a jsem za to moc rád, je návrat Jirky Curneyho na hrací plochu. Nenechte si tento moment ujít a ukažme společně hned od prvního kola, kdo má nejlepší fanoušky v Superlize!

(Superligový hráč Matěj Čermák v novém rudém dresu AC Sparta Praha)

Zmínil jsi termín, od kterého budou moci všichni hráči a hráčky Sparty nastupovat v nových dresech. Nyní je tedy na klubovém e-shopu vše připraveno pro objednávky nových dresů také pro mládež? ,,Ano, e-shop je připraven. Do sezony jdeme se 43 týmy v rámci celé Sparty. Každý si tedy umí představit, že tento proces kompletní obměny zabere pár týdnů. Na všem již nyní ale intenzivně pracujeme.  Informace, jak postupovat předáme přes trenéry a klubovou sekci."

Dále čtěte