Sparta kralovala dvanáctému ročníku Salming Cupu!

Sparťanské mládežnické týmy za sebou mají poslední přípravný turnaj před začátkem nové sezony a skončil skvěle! Na domácím Salming Cupu Sparta získala zlatý hattrick díky vítězství v kategorii NXT Generation U13, Girls U15, Challenge U15 a bronzovou medaili přidali junioři po výhře nad Tatranem. Pojďme se podívat, co k turnaji řekli hlavní trenéři medailových týmů.

Sparta kralovala dvanáctému ročníku Salming Cupu!

GIRLS U15 

„Do tohoto turnaje jsme vstoupily s velkou chutí vyhrát, ale věděly jsme, že to nebude lehké. Základní skupinou jsme prošly bez větších obtíží a díky tomu jsme postoupily z prvního místa rovnou do semifinále. Tam jsme ale narazily opět na Bulldogs, které jsme potkaly už ve skupině. Tým na nás byl mnohem lépe připravený. Soupeřky se vrhly do zápasu s jasným cílem vyhrát a celou dobu nás velmi intenzivně pressovaly. Když jsme 2 minuty do konce prohrávaly 1:2, šance na finále se nám postupně rozpadaly. To bychom ale nebyly my, kdybychom nebojovaly do poslední sekundy. Nakonec se nám podařilo vyrovnat na 2:2 a následovaly nájezdy, po kterých jsme se radovaly z postupu do finále. Ve finále nás čekal opět známý soupeř ze skupiny a to Hattrick Brno. Celý zápas jsme byly většinu času na míčku my, jenom zakončení se nám nedařilo tak, jak bychom si představovaly. Nicméně ani tak jsme zápas nevzdávaly a holky nechaly na hřišti opravdu všechno, což se podepsalo na zisku zlatých medailí. Velká pochvala pro všechny hráčky i pro obě naše gólmanky za jejich výkony a doufám, že úspěch nás bude provázet celou sezónu," říká po triumfu v kategorii Girls U15 hlavní trenérka Natálie Zemanová. 

NXT GENERATION U13

,,Do turnaje jsme vstupovali se značně omlazeným týmem převážně ročníku 2012 a byl pro nás vstupem do nové sezóny. Ve skupině nám ubyl jeden soupeř z důvodů odhlášení, tak jsme mohli pošetřit síly na play-off, kde jsme potkali hned ve čtvrtfinále tým Znojma, se kterým jsme odehráli již zápas v základní skupině a tak jsme trošku tušili co nás čeká. Bez velkých problémů jsme zápas zvládli a následoval nedělní dvojblok zápasů o medaile. Kluci se na neděli parádně vyhecovali a musím říct, že odehráli dva fantastické zápasy, jak v semifinále s Mladou Boleslaví, tak finálový zápas s Kladnem a po zásluze cely turnaj vyhráli. Chtěl bych klukům za předvedené výkony poděkovat a věřím, že nám toto vítězství dodá velký impuls do práce v celé sezoně," říká o vydařeném turnaji pro kategorii mladších žáků hlavní trenér Roman Kratochvíl.


CHALLENGE U17

,,Salming Cup jsme pojali jako vyvrcholení letní přípravy. Do turnaje jsme šli s cílem dominovat v každém utkání, nejen ve hře s míčkem, ale také bez. Základní skupinu jsme ovládli bez ztráty bodu s velmi kladným skóre. V utkáních se nám dařilo velmi dobře napadat a naší aktivní hrou jsme si vytvářeli velké množství šancí. Postupem z prvního místa ve skupině jsme narazili v osmifinále play-off na FBC Ostrava, kde se nám podařilo potvrdit naše výkony ze základní skupiny a zvítězili jsme 7:1. Ve večerním čtvrtfinále nás čekal pražský rival Black Angels. Utkání jsme dokázali ovládnout po velmi dobrém výkonu 10:2 a postoupili do nedělního semifinále. V utkání s Boleslaví jsme podali nejméně odvážný výkon a o postupu do finále tak musely rozhodovat samostatné nájezdy. V této disciplíně jsme byli šťastnější, a tak jsme se mohli těšit na vytoužené finále v UNYP ARÉNĚ. Ve finále, na domácí palubovce před skvělou kulisou, jsme předvedli velmi dominantní výkon. Koncentrovaná hra do obrany a perfektní protiútoky nás dostaly na pomyslný vrchol tohoto turnaje. Zlaté medaile jsou pro nás odměnou za velmi dobrou práci po celou dobu přípravy od celého realizačního týmu, až po samotné hráče," shrnuje zlatý úspěch hlavní trenér dorostenců Martin Severa. 

JUNIOR U19

,,Naším hlavním cílem bylo celkové vítězství v turnaji, což se nám nepovedlo, a přestože jsme získali medaili, nemůžeme být s výsledkem spokojeni. Pozitivně vnímám to, že jsme po delší době zahráli řadu velmi slušných utkání, která nás dobře prověřila. Zejména zápas s Bohemkou, který se hrál ve vysokém tempu a měl spád, nám nastavil zrcadlo a ukázal, kde máme mezery. Jsem rád, že se v turnaji také povedlo dát poměrně velký prostor dorostencům, kteří tak získali další cenné zkušenosti a zároveň si řekli o místo v sestavě pro nadcházející ročník. Nyní se plně soustředíme na kvalifikaci o CE ligu, která nám začíná za týden a půl. Cíle do letošní sezóny jsou ty nejvyšší a my před sebou máme spoustu práce," říká s ambicemi do nové sezony hlavní trenér juniorů OJ Thompson.

Všem medailistům gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci na turnaji. 

Přehled výsledků všech týmů na 12. ročníku Salming Cupu.

Dále čtěte