Sparta Girls byly vidět na Prague Floorball Cup!

První z posezonních turnajů je za námi a na Prague Floorball Cup byla vidět zejména dívčí složka, v jednotlivých příspěvcích níže se dočtete shrnutí trenérů medailových týmů.

Sparta Girls byly vidět na Prague Floorball Cup!

STARŠÍ ŽÁKYNĚ OVLÁDLY TURNAJ BEZ JEDINÉ PORÁŽKY

Jednoznačně nejúspěšnějším sparťanským týmem se na pražském turnaji stal tým starších žákyň, které na turnaji dokráčely až do finále bez jediné porážky. ,,I přesto, že byl tým doplněn o hráčky z jiných oddílů a v tomto složení byly holky na své první akci, tak během turnaje fungoval kolektiv zcela bez problému. Na hřišti holky předvedly, že byly florbalově o kus dále, než ostatní soupeři v kategorii, kromě Startu98, se kterým se potkaly ve finále. Pozitivní byl neustálý aktivní florbal, kdy i přes velký náskok v utkáních holky pokračovaly ve vysokém tempu a snažily se neustále předvádět kvalitní florbal. Skvěle zachytaly také naše brankářky, které za celý turnaj dostaly dohromady pouhé 2 góly. Ve finále to bylo dlouho drama, nakonec však holky potvrdily, že byly na turnaji nejlepší a po výhře 3:0 si mohly po zápase pověsit na krk zlaté medaile," hodnotí turnaj šéftrenér dívčí složky Tomáš Kozlík.

ELÉVKY ZÍSKALY BRONZ

Tým elévek pod vedením trenérky Julie Pecinové získal bronzové medaile. Navázal tak na úspěšnou sezonu. ,,Už na začátku jsme měly s děvčaty jasný cíl, překonat svůj výsledek z lednového PFC. To se nám vydařilo a ze šestého místa jsme se vyhouply až na medailové příčky. Původní cíl byla samozřejmě zlatá placka, na kterou jsme bohužel kvůli jedné jediné prohře, nestačily. S vítězkami naší kategorie jsme si změřily síly hned dvakrát, z toho jednou jsme je porazily a po druhé jsme remizovaly, což je opravdu solidní výkon. V sobotu jsme využily volného času mezi zápasy a zahrály jsme si všichni laser game. To si holky moc užily a myslím, že to ještě víc posílilo náš kolektiv. Celkově si turnaj všechny moc užily, daly do toho spoustu sil a bronzová medaile už byla jen třešničkou na dortu," říká o povedeném medailovém turnaji Julie Pecinová.

DOROSTENKY VYHRÁLY PLAY OFF B

Holky měly v turnaji sice vyšší cíle, ale nakonec to přeci jen cinklo. ,,V turnaji jsme měli cíl hrát finále, což se bohužel nepovedlo. A to především díky dvěma nepovedeným sobotním zápasům ve skupině, které nám vystavily stopku za postupem do semifinále A. V neděli ale holky opět zabraly a základní skupinu tak napravily. Z turnaje si odnášíme dřevěné placky za vítězství v B-pavouku, za což jsme určitě moc rádi a mám radost, že jsme zakončili turnaj jasnou výhrou a s dobrou náladou," říká k výkonu dorostenek hlavní trenér Petr Bína.

JUNIOŘI AKADEMIE ZÍSKALI BRONZ

Medailový zisk dívčích týmů doplnili také junioři. ,,Turnaj hodnotím velmi pozitivně. Odehráli jsme 5 zápasů se soupeři různých kvalit a stylů. Především musím vypíchnout utkání proti prvoligovému týmu FC Teplice, které jsme zvládli na výbornou a také semifinále proti výběru plzeňského kraje ATF Plzeň, ve kterém kluci ukázali, že se mohou měřit s mnohem vyšší kvalitou soupeřů, než hrajeme v naší lize. Mrzí nás jen to, že jsme si nemohli zahrát finále v domácí UNYP aréně, ale bronz určitě bereme," říká spokojeně šéftrenér Petr Bína.

Děkujeme všem týmům za reprezentaci na turnaji Prague Floorball Cup a budeme se těšit na výkony v průběhu dalších letních akcích!

Dále čtěte