Sparťané v reprezentaci: Průběh hodnotíme pozitivně, ale musíme být ještě lepší

Mistrovství světa juniorů spěje do semifinále, kam Český národní tým postoupil z prvního místa ve skupině po výhře nad Polskem (18:2), FInskem (7:5) a Lotyšskem (4:2). V sobotním semifinále juniorský výběr narazí na Švýcarsko. ,,Utkání hodnotíme pozitivně, protože jsme vyhráli, v určitých pasážích hry jsme ale měli být lepší, shoduje se trojice mladých sparťanů.

Klubové zprávy | U19 "A" | 28. duben 2023
Sparťané v reprezentaci: Průběh hodnotíme pozitivně, ale musíme být ještě lepší

Sparta má na světovém šampionátu celkem tři zástupce - Jakuba Mühlfaita, Josefa Sedláčka a nejmladšího účastníka českého týmu Michaela Wertheima. První zmiňovaný, Jakub Mühlfait vstřelil vítězný gól proti Finsku a postaral se tak o třetí historickou výhru nad Finskem. ,,Byla to přestřelka, každý gól mohl být ten rozhodující. Myslím si, že to bylo o tom, kdo vydrží déle koncentrovaný, což jsme byli my. Rozhodujicí gól vznikl v souboji v útočném rohu, kde se k balónu, i s trochou štěstí, dostal Lukáš Fukala, který ho výborně udržel za bránou a já si naběhl do volného brankoviště. Fuky mě našel skvěle. Moje práce už byla jen trefit bránu," říká o vítězné brance ve druhém utkání ve skupině sparťan Jakub Mühlfait. 

(Jakub Mühlfait (16) slaví gól do sítě Finska).

Kromě jednoho utkání jsme ve skupině sledovali opravdu vyrovnaná utkání, která náš tým v klíčových momentech zvládl. ,,Mistrovství světa nemohu hodnotit jinak než pozitivně, přestože naše hra muže být ještě daleko lepší v určitých pasážích, tak doufáme, že udržíme naši neporazitelnost až do posledního zápasu. Myslím si, že proti Švýcarsku budeme více hrát na balonu a soupeř se bude snažit těžit z našich chyb, kterých musíme udělat co nejméně, abychom byli úspěšní," říká obránce Josef Sedláček před semifinále se Švýcarskem.

(Josef Sedláček v utkání proti Finsku).

Nejmladším účastníkem Mistrovství světa je čerstvě sedmnáctiletý Michael Wertheim, kterého v příští sezoně uvidíme také v mužském A týmu, právě po boku Jakub Mühlfaita a Josefa Sedláčka, kteří si premiérovou sezonu v A týmu zažili už letos. ,,Průběh Mistrovství světa hodnotím pozitivně. Podařilo se nám vyhrát skupinu a každý odehraný zápas nám ukázal věci, které musíme změnit a zlepšit, abychom i nadále zůstali na vítězné vlně. Nyní jsem myšlenkami pouze na Mistrovství světa, ale samozřejmě se premiérové sezony v A týmu nemohu dočkat. Těším se také na nové posily, které do A týmu určitě přinesou mnoho zkušeností a o něco větší hlad po úspěchu. Na nové složení se moc těším a věřím, že bude Sparta opět o něco silnějším týmem," říká Michael Wertheim.

(Michael Wertheim v posledním utkání ve skupině proti Lotyšsku).

Semifinále proti Švýcarsku začíná v sobotu 29. dubna v 13:00! 

Dále čtěte