Brno Open Game a tři týmy Sparty na medailových pozicích

Hned tři sparťanské týmy přivezly medaile z uplynulého brněnského turnaje Brno Open Game. Pojďme se podívat, jak celý turnaj hodnotí trenéři medailistů. Začínáme týmem elévek, které do Prahy přivezly stříbro, pokračovat budeme bronzovým týmem mladších žáků a jako třetí zhodnotí turnaj Natálie Zemanová, hlavní trenérka stříbrných starších žákyň.

Brno Open Game a tři týmy Sparty na medailových pozicích

,,První dva dny si holky vyzkoušely pětkový florbal s elévy a předvedly famózní výkon. V pátek večer jsme absolvovaly přípravné utkání proti Hatricku Brno, který nakonec letošní Open Game vyhrál. To nám ukázalo, jak moc důležité je přistupovat ke každému zápasu soustředěně. Hattrick nás pořádně vyškolil a ukázal nám, že musíme být nohama pevně na zemi. V sobotu už následovala hlavní část turnaje, ve které holky předvedly nejlepší výkon, který jsem od nich tuto sezónu měla možnost vidět. Ať už co se týká přístupu, nebo samotné hry. V neděli byla znát trochu únava, ale i přes to holky hrály naprosto skvěle. Jediný koho jsme na turnaji nedokázaly udolat, byl již zmíněný vítěz. Myslím, že si stříbro holky určitě zasloužily, bylo na nich vidět jak moc si medaily přejí, a že jsou schopné pro to opravdu makat. Z Brna si odvážíme spoustu cenných zkušeností a jeden cenný kov k tomu," říká k turnaji Julie Pecinová, hlavní trenérka elévek. 

,,Do Brna jsme jeli se slušně poskládaným týmem dohromady z obou akademií a vcelku i nadějemi na slušné umístění, nicméně o začátku jsme bojovali s různými nástrahami, ať už nepochopitelně malým hřištěm v jedné z hal, kde jsme odehráli většinu zápasů ve skupině, přes střevní virózu, která postihla de facto celý náš tým a postupně jsme přicházeli o hráče, kdy jsme snad kromě prvního zápasu hráli každý další v jiném složení. Došlo to až do stavu, kdy jsme na semifinále museli doplnit tým o 4 hráče z elévů, aby nás bylo alespoň 10 na hru. Myslím, že i přes všechny tyto nástrahy, má pro nás bronz cenu zlata. Musím klukům poděkovat za to, co v těch podmínkách předváděli a jak se dokázali vydat z posledních sil i v semifinále," hodnotí turnaj hlavní trenér Roman Kratochvíl. 

  „Základní skupina byla za mě trochu nahoru a dolů. V zápasech proti slabším týmům jsme se občas až moc přizpůsobovaly hře soupeře a i přes výhry jsme nedokázaly udržet v těchto zápasech tempo, jaké bychom chtěly. To se naštěstí nedá říci o zápasech v základní skupině proti Hattricku nebo Ostravě, kde holky opravdu zamakaly a zahrály opravdu moc hezké zápasy a postoupily jsme tak díky prvnímu místu ve skupině rovnou do čtvrtfinále play-off. Celé play-off, včetně finálového zápasu, bylo opravdu kvalitní. Dařilo se nám velmi rychle a efektivně získávat míčky, holky byly důrazné v soubojích a díky tomu jsme byly více ve hře než soupeř. Bohužel, kvůli nepřesným přihrávkám jsme někdy zbytečně odevzdaly míček zase zpátky soupeřkám a musely o něj znovu bojovat. Naše zakončení také nebylo vždy úplně přesné a budeme na něm muset ještě zapracovat, nicméně spousta střel a akcí bylo opravdu povedených. Celý turnaj hodnotím velmi pozitivně a mít o kousek více štěstí při nájezdech ve finále, měly jsme na to turnaj vyhrát a získat místo stříbra zlato," říká k turnaji v Brně hlavní trenérka Natálie Zemanová. 

Všem medailistům gratulujeme ke skvělému úspěchu a všem ostatním týmům děkujeme za skvělou reprezentaci na turnaji. 

Dále čtěte