Sezóna se dorostenecké a juniorské akademii povedla, říká šéftrenér Petr Bína

Další ze série rozhovorů se šéftrenéry mládežnických družstev je tady! Petr Bína ze své pozice dohlíží na kvalitní práci v akademii dorostenců a juniorů, dále má na starost jeden z novějších projektů v podobě týmu U23, který letos skončil na třetím místě. Pojďme se podívat na jeho hodnocení sezony.

Sezóna se dorostenecké a juniorské akademii povedla, říká šéftrenér Petr Bína

,,Sezóna se určitě vydařila výsledkově u akademie juniorů a dorostenců. Oba týmy vyhrály své soutěže víceméně bez konkurence a za to jsem moc rád. Potěšilo mě, že to kluky bavilo a ty výhry jsou samozřejmě příjemná nadstavba k naší práci," říká v úvodu rozhovoru zkušený šéftrenér Petr Bína a dále zmiňuje oblasti, ve kterých bude v nadcházející sezoně potřeba zapracovat. ,,Určitě chceme zapracovat na vyšším levelu tréninku v akademiích U15 na Podvinném mlýně i na Barrandově. V příští sezóně budeme mít v obou akademiích opět o něco více hráčů, větší konkurenci a věřím, že zlepšíme nejen tréninkový proces, ale i herní obraz a výsledky obou týmů," slibuje si od nadcházejícího ročníku Bína.

(Tým ACEMA Sparta Praha U23)

Petr Bína v klubu nevede pouze dorostenecké a juniorské týmy, v úvodu jsme nakousli také tým U23, ke kterému se ještě dostaneme. Zmínit ale ještě musíme organizaci klubových akcí, které z největší části organizuje právě Petr, zmínit můžeme například soustředění, Skills Camps a rozhodně také klubové turnaje. ,,Musím říct, že jsem byl v letošní sezóně u hodně týmů a měl jsem v klubu hodně různých jiných činností, tudíž jsem se práci s trenéry nevěnoval tolik, kolik bych chtěl. Plánuji se v příští sezóně na toto téma určitě více zaměřit," zmiňuje přípravy na novou sezonu Petr.

Pojďme si alespoň ve stručnosti shrnout sezonu jednotlivých týmů. ,,S týmem U23 jsme chtěli skončit do druhého místa v regionální soutěži, a to se nám nakonec těsně nepodařilo. Naším cílem byl jednoznačně postup do divize, který je stále aktuální a věříme, že si i ze třetího místa divizi v příští sezóně zahrajeme. Týmy U19 a U17, jak jsem psal výše, vyhrávaly celou sezónu většinu zápasů, a nakonec splnily cíl, který jsme si vytyčili, a to skončit na prvním místě ve svých soutěžích, zde panuje velká spokojenost. Velmi si vážím toho, že mám za sebou dva roky s týmem U19 akademie a obě sezóny skončily vítězstvím v naší lize. V loňském roce postup ze 3. ligy a letos jednoznačné vítězství ve 2. lize. Těšíme se na příští rok, kdy budeme útočit na hattrick. Ještě dodám nejnovější úspěch našeho týmu U19, který získal bronz na PFC SPRING 2023, což byl pro nás určitě jeden z vrcholů sezóny. Na tomto turnaji jsme si dokázali, že se můžeme porovnávat i s týmy z nejvyšší soutěže juniorů," pochvaluje si výkony svých družstev Petr.

(Bronz pro juniory akademie na PCF SPRING 2023)

Pokud bychom se měli podívat na zapojení a komunikaci s rodiči i ve vyšším věku jednotlivých hráčů, co by jsi k tomu řekl? ,,Líbí se mi, že rodiče neustále vedou hráče k pokračování v našem sportu a že chtějí, aby jejich děti nadále sportovaly. Samozřejmě mám velkou radost když vidím několik skalních rodičů i na našich zápasech, kde nás po celou sezónu podporovali a my jim mohli dělat radost pěknou hrou a většinou i výsledky."

(Juniorský tým akademie sezony 2022/2023)

Aktuálně za sebou máme několik náborových akcí zejména pro malé děti. Do klubu se ale mohou zapojit i starší hráči, konkrétně také do tvých týmů, je to tak? ,,Určitě, ve Spartě má každý dveře otevřené. Kdo by měl zájem, nemusí dlouze váhat a může se mi ozvat, domluvíme se na osobní schůzce a každý si u nás může trénink vyzkoušet. Naprosté většině nových hráčů se u nás vždy velmi líbí a jsou nadšení, ať už z kvality tréninků, trenérů, tak hlavně spoluhráčů a party, kterou tu máme a pro mě osobně je to stěžejní k úspěšnému fungování týmu," zve nové hráče na tréninky Petr Bína a na závěr dodává: ,,Děkuji všem hráčům, rodičům, trenérům za sezónu 2022/2023 a těším se na spolupráci i v další sezóně, na které už teď začínáme makat!" 

Dále čtěte