Sparta rozšiřuje tým šéftrenérů, do klubu míří Miroslav Šnajdr

Klub Sparty se neustále rozrůstá a v současnosti patří k největším florbalovým klubům České republiky. Pokud bychom se podívali na počet přihlášených družstev do soutěží Českého florbalu, Spartě patří první příčka a i to je důvodem, proč jsme se rozhodli rozšířit naše řady o další velmi zkušenou osobnost, kterou je Miroslav Šnajdr. Míra v klubu dříve působil jako hráč a později i jako trenér a nyní se do klubu vrací, aby posunul sparťanskou mládež opět o kus dále.

Klubové zprávy | 1. březen 2023
Sparta rozšiřuje tým šéftrenérů, do klubu míří Miroslav Šnajdr

Dnes už třicetiletý Miroslav Šnajdr ve Spartě odehrál několik mládežnických sezon, kdy se na palubovce proháněl například se současným hráčem A týmu Janem Marvánkem a dokonce se v sezoně 2011/2012 s A týmem zasadil o postup z první ligy do tehdejší Extraligy, když Sparta ve finále playoff porazila Hattrick Brno. Trenérství se Míra začal věnovat právě v našem klubu, později svou hráčskou a trenérskou kariéru rozvíjel v Karlových Varech a na Kladně, kde vždy působil ve dvojroli jako šéftrenér a hráč. Po aktuální stáži ve Finsku se Míra vrací do ČR a jako šéftrenér zamíří právě do klubu, kde s trénováním mládeže začínal. ,,Florbal jsem hrál od patnácti let a letos jsem se rozhodl skončit svou hráčskou kariéru a chci se plně věnovat trénování. Trénuji přibližně jedenáct let. Bude krásné vrátit se do prostředí, kde jsem s trénováním začínal," říká o nové trenérské výzvě Miroslav Šnajdr.

(Miroslav Šnajdr v dresu Sparty slaví gól proti Pardubicím)

Míra do Sparty přichází na pozici hlavního trenéra elitní kategorie U15 (od sezony 2023/2024) a šéftrenéra Barrandovské akademie, kde budou pod jeho vedením všichni trenéři z této akademie. ,,Spartu jsem nikdy nepřestal sledovat. Líbí se mi, že cokoli si stanoví, naplňuje. Dynamicky roste a stím přichází i její výsledky ve všech kategoriích. Klub na mě působí velmi dobře, ví přesně kam směřuje a neustále se posouvá vpřed. Jsem rád, že toho mohu být nově součástí," říká o Spartě nový šéftrenér akademie Barrandov Miroslav Šnajdr.

(Miroslav Šnajdr v roli trenéra KTM, foto: Český florbal)

Míra se naplno zapojí hned po svém návratu z Finské stáže od 6. března, kdy jeho stěžejní rolí bude seznámení a každodenní kontakt na tréninku a zápasech s ročníky 2009, 2010, které od přípravy na novou sezonu již povede a postupné převzetí a seznámení s akademií Barrandov, kde bude zodpovědný za kvalitu trenérů, tréninkový proces a nábor nových členů. Tomáš Kozlík (stávající šéftrenér akademie Barrandov) tak dostane více prostoru na fungování a na rozvoj dívčí složky Sparta Girls, která neustále roste.  ,,Mé cíle jsou naprosto jasné. Chci do Sparty přivést spoustu nových dětí a zapálit v nich vášeň pro sport. Pevně věřím, že se nám bude dařit vychovávat skvělé hráče pro Spartu a třeba také pro reprezentaci," říká o svých ambicích "navrátilec" Miroslav Šnajdr a dodává: ,,Těším se snad úplně na vše. Bude to nová výzva. Většinu lidí ve vedení klubu znám a těším se na naši vzájemnou spolupráci. 

Slovo generálního manažera Miroslava Medala:  

,,O spolupráci s Mírou jsem začal uvažovat prakticky ihned po mém vstupu do Sparty na pozici GM. Míru znám více jak 12let, něco jsme spolu prožili a jsem upřímně velmi rád, že se nám podařilo dotáhnou příchod takto zkušeného a ambiciózního trenéra, který je navíc velkým sparťanem. Přichází pracovitý, empatický člověk, který florbalu rozumí, umí velmi dobře pracovat s mládeží a naši organizaci svojí přítomností opět posune o krok dopředu. Mírovi přeji, ať se mu u nás líbí a těším se na vzájemnou spolupráci."

Dále čtěte