Derby patří Spartě! Klokany Sparta porazila 7:6

Velmi důležitou výhru za tři body si A tým připsal v pondělním televizním utkání proti FbŠ Bohemians, které nakonec porazil těsným rozdílem 7:6. Jedná se tak o letošní první výhru na domácím hřišti, která znamená zisk všech tří bodů do tabulky.

Muži A | 3. říjen 2023
Derby patří Spartě! Klokany Sparta porazila 7:6

Napínavé utkání dlouho branku nepřinášelo, ale tentokrát to byla právě Sparta, která dokázala skórovat jako první. Síť Bohemky rozvlnil v deváté minutě Michal Kareš, k němu se přidali také Jiří Curney a Robert Košir. Na vedení 3:0 v závěru třetí třetiny klokani ještě dokázali odpovědět a slepenými brankami na konci první třetiny a snížili tak na 2:3. 

Stejně jako Bohemce patřil závěr první dvacetiminutovky, Sparta si vzala slovo na začátku té druhé. Na 4:2 zvyšoval Jan Peška a minutu na to také střelec z první třetiny Robert Košir (5:2). Bohemians ale nic nevzdávali a nakonec se dopracovali ke snížení na rozdíl jediné branky. Za stavu 5:4 pro domácí dokázal skórovat ještě Mikuláš Krbec, který Spartě dodal dvoubrankové vedení do třetí třetiny.

Třetí třetina nemohla začít lépe a gólově se prosadil opět Mikuláš Krbec, který navýšil na 7:4. Nebyl by to ale ten správný zápas proti Bohemce, pokud bychom nesledovali zápas v napětí až do samotného konce. Hosté snížili na 5:7 a následně na 6:7, což znamenalo závěrečnou hru bez brankáře a velký tlak na půlce brankáře Martina Beneše. Sparta ale dokázala ubránit závěrečné šance z přesilovky a oslavila tak první domácí výhru této sezony.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a budeme se na vás těšit už příští domácí zápas s názvem SALMING, TENSON GAME v neděli 15.10. od 17:30 v UNYP ARENĚ.

Dále čtěte