Jiří Curney rozhodl svou čtvrtou brankou o výhře nad Karlovými Vary

Před reprezentační přestávkou Spartu čekal nedělní duel s předposledním týmem tabulky - Karlovými Vary. Opatrný úvod, ve kterém Sparta dokonce o jednu branku prohrávala se v průběhu zápasu překlopil do pohodlného vedení Sparty 7:3, ve třetí třetině ale Vary dokázaly vyrovnat. Tři body Spartě vystřelil Jiří Curney, který za stavu 7:7 přidal svou čtvrtou branku v utkání a rozhodl o vítězství 8:7.

Muži A | 6. listopad 2023
Jiří Curney rozhodl svou čtvrtou brankou o výhře nad Karlovými Vary

První třetina končila za stavu 2:1 pro Spartu když se po parádní střele Jana Pešky a Roberta Košira podařilo otočit nepříznivý stav 0:1 pro domácí. 

Ve druhé třetině se Sparta začala rozjíždět a i přes to, že dvakrát skórovaly také Karlovy Vary, Sparta dokázala proměnit celkem čtyři gólové příležitosti. Mezi střelce druhé třetiny se dvakrát zapsal Jiří Curney, jednou Josef Juha společně s Robertem Koširem. Zdálo se, že Sparta získala pohodlný náskok v podobě vedení 6:3 a zápas zvládne bez větších komplikací, což se potvrzovalo také na začátku třetí třetiny, kdy Jiří Curney zkompletoval hattrick a navýšil na 7:3.

Karlovy Vary své snažení ale neopustily a možná i díky dvěma vyloučením Sparty se domácí celek vrátil do zápasu. Karlovým Varům se postupně podařilo střílet branky až do vyrovnání, které přišlo v čase 56:21. O pár desítek vteřin později si vzal slovo znovu Jiří Curney a svou čtvrtou brankou v zápase vystřelil vítězství Sparty 8:7. Celkem tak střelec Sparty získal v utkání 6 kanadských bodů (4+2). 

Domácí zápas Spartu čeká v pátek 17. listopadu od 18:30 proti nováčkovi Superligy Butchisu. 

Dále čtěte