Češi se z EFT vrací jako vítězové, v pátek zpět k Superlize, hrajeme doma s nováčkem

Český reprezentační výběr mužů a juniorů má za sebou Euro Floorball Tour ve švédském Malmö. Na tomto turnaji se výběry střetly s již tradičními supeři Švédskem, Švýcarskem a Finskem. Junioři na turnaji neztratili ani bod, muži fantasticky přestříleli Švédsko a po nájezdech padli s Finskem, i přes to ale slavili výhru. Po krátké pauze můžete vidět reprezentanty opět v akci, v pátek 17.11. hrajeme od 18:30 doma proti nováčkovi Superligy Butchisu.

Muži A, U19 "A" | 13. listopad 2023
Češi se z EFT vrací jako vítězové, v pátek zpět k Superlize, hrajeme doma s nováčkem

Junioři nového cyklu ukázali svou sílu a chuť navázat na několik předešlých velmi úspěšných let. Mezi hlavními aktéry byla i pětice Sparťanů, která se výrazně podílela na úspěchu národního týmu. Jmenovitě jsme v dresu české reprezentace viděli kapitána Michael Wertheim, Kosťu Šlosara, Adama Kose, Jana Krejču a Daniela Dolejše, který vstřelil rozhodující gól v posledním utkání turnaje do sítě Finska, v klíčovém utkání o prvenství na turnaji se prosadil také Kosťa Šlosar. ,,Z týmu mám velmi dobrý pocit. Absolvovali jsme první zápasovou akci potom, co jsme se poprvé viděli na soustředění v Kutné Hoře. Víceméně celý tým se ovšem již zná z minulosti, protože většina kluků jezdila na Kempy talentované mládeže. Nějaké kamarádské i herní vazby tam proto už fungují a máme na čem stavět. V týmu se rozhodně cítím dobře," řekl po vítězném Euro Floorball Tour kapitán juniorského národního týmu Michael Wertheim. Junioři ovládli všechna tři utkání, Švédsko porazili 7:6, dále pak Švýcarsko 7:2 a 5:4 Finsko. 

Zleva: Daniel Dolejš, Kosťa Šlosar, Michael Wertheim, Adam Kos, Jan Krejča.

Mužský národní tým zaznamenal v úvodu turnaje historickou výhru proti domácímu Švédsku. Sparťanský fanoušek sledoval zejména hráče s čísly 14 a 6, tato čísla totiž patří Marku Zouzalovi a Mikuláši Krbcovi. Tým Jaroslava Berky, ve kterém jsou v realizačním týmu také trenér A týmu Sparty Marek Vojta a kondiční trenér mužů Jan Hejný nově s vedoucím týmu Martinem Benešem, dokázal florbalové velmoci nasázet celkem 12 branek a inkasovat pouze osmkrát. Zároveň se tak jednalo o celkovou čtvrtou výhru nad Švédskem. Po gólově bohatém utkání se Švédskem následoval zápas proti Švýcarům s fotbalovým výsledkem 2:1. Závěrečné utkání s Finskem bohužel českému týmu nevyšel dle představ a nakonec přišla prohra po nájezdech. Na konečné umístění v turnaji se ale nic nezměnil a oba týmy tak do Prahy přiletěly jako vítězové. 

Zleva: Marek Zouzal, Marek Vojta, Mikuláš Krbec, Martin Beneš, Jan Hejný.

Po krátké reprezentační přestávce už vše směřuje k přípravě na další kolo Livesport Superligy, které se uskuteční v pátek 17. listopadu od 18:30, do UNYP ARENY zavítá nováček ligy Butchis, těšíme se na vás! 

ONLINE PROGRAM UTKÁNÍ SPARTA - BUTCHIS

Dále čtěte