Po vysoké výhře vydřený bod navíc, Sparta po víkendu bere 5 bodů

Sparťané za sebou mají 11. a 12. kolo Livesport Superligy. V pátečním utkání porazili vysoko 10:6 Butchis, v neděli následoval venkovní zápas proti Black Angels, kde se Sparta na dva body výrazně nadřela, kdy ve třetí třetině doháněla dvougólový náskok soupeře, nakonec to byl Jiří Curney, který gólem v prodloužení rozhodl o výhře a vstřeleném hattricku do sítě Black Angels.

19. listopad 2023
Po vysoké výhře vydřený bod navíc, Sparta po víkendu bere 5 bodů

Páteční utkání měla Sparta pevně ve svých rukou. Po první i druhé třetině Sparta odcházela do šaten se značným náskokem, který kontrolovala už od 10. minuty utkání. První třetina skončila za stavu 4:2 a druhá pak poměrem 7:3. I přes značný náskok domácí Sparty soupeř nic nezabalil a ve třetí třetině dokázal nastřílet celkem tři góly za záda Martina Beneše a kosmeticky tak upravit stav utkání z 9:3 na konečných 10:6. Opět se dařilo zejména první lajně. Marek Zouzal (1+4), Mikuláš Krbec (3+0), Robert Košir (2+1)  a Jiří Curney (1+2).

Nedělní utkání na půdě Black Angels tak jednoznačné nebylo. Sparta musela hned třikrát dohánět vedení soupeře. Nejdramatičtější situace nastala ve třetí třetině, kdy se Black Angels opět dostali do vedení, tentokrát díky trestnému střílení, na které ale dokázal ještě gólově navázat Radek Hanák a dostat tak svůj tým do vedení 5:3. Sparta tak opět musela dohánět nepříznivý stav, podobně jako v Ostravě, tentokrát ale prodloužení dokázala vyhrát. Rozhodující gól vstřelil Jiří Curney, který tak zkompletoval hattrick a rozhodl tak o celkové výhře 6:5 po prodloužení. 

Spartu čeká další utkání až 4. prosince, které se odehraje netradičně v pondělí v 10:00, jelikož se jedná o zápas pro školáky. V UNYP ARENĚ Sparťané nastoupí proti Pardubicím.

Dále čtěte