Cesta za dostavbou zázemí Arény Barrandov v hodnotě více než 22 milionů korun

Dostavba a následná kolaudace nového zázemí Arény Barrandov je úspěšně dokončena, pojďme se společně podívat, jak probíhala cesta za dostavbou tak potřebného zázemí sportovní barrandovské haly v celkové hodnotě více než 22 milionů korun.

Klubové zprávy | 20. červenec 2021
Cesta za dostavbou zázemí Arény Barrandov v hodnotě více než 22 milionů korun

„Při pohledu nazpět se mi těžko věří, že jsme to zvládli a především, že se nám podařilo zajistit takovouto částku, která byla pro dostavbu potřeba,“ říká generální manažer klubu Mgr. Václav Culka. ,,Je to pro náš klub velká, ale zároveň také nejlepší možná investice, která nás posune dál především sportovně a organizačně,“ dodává. 

„Když si dnes vzpomenu, jak jsem před sedmi lety stál poprvé před rodiči a hráči z Barrandova a při představování projektu se Spartou viděl v jejich očích nedůvěru, jsem dnes o to radši, že se nám povedlo splnit velkou část toho, co jsme tehdy slíbili a od té doby na tom pracovali. Vzalo to nakonec několik let, během nichž jsme museli vyřešit doslova stovky problémů, včetně extrémně složitého nákupu haly od SSK Future, ale dnes zázemí stojí a bude především sparťanům z Barrandova sloužit dlouhá léta. Byl to velký závazek a o to větší radost z toho mám," říká Václav Culka o spletité cestě, která vedla k dostavbě zázemí.

„A samozřejmě ještě nekončíme! Víme, že stávající nafukovačka je na hranici své životnosti a chtěli bych ji postupně vylepšovat a následně kompletně zrekonstruovat. Původně jsme zvažovali halu montovanou, ale v aktuálních cenách a nastaveném financování ze strany státu, je pro nás velmi pravděpodobně nedosažitelná. Nicméně, nová přetlaková hala s moderní technologií a z kvalitních materiálů, které dokážou mnohem lépe regulovat teplotu uvnitř, je směr, kterým se nyní vydáváme," uzavírá generální manažer Sparty Václav Culka. 

Při slavnostním otevření Arény Barrandov jsme vyzpovídali také radního Prahy 5 pana Mgr. Zdeňka Doležala.

Jak se Vám nové zázemí barrandovské haly líbí a jak vítáte možnost využití prostor také pro širokou veřejnost Prahy 5? ,,Nové zázemí je pěkné, moderní a sportovcům poskytne veškerý komfort, který zde dlouhá leta chyběl. Barrandov trpí nedostatkem krytých sportovních ploch. Tělocvičny u základních škol jsou využité od rána do večera a zejména pro cvičení, tanec a aerobic dětí je těžké najít umístění. Mám velkou radost z toho, že v rámci budovy vznikl i nový sportovní sál. O ten bude určitě velký zájem."  Sparta dlouhodobě spolupracuje se základními a mateřskými školami, nové zázemí tak budou využívat také děti z místních škol a školek v rámci svých sportovních kroužků. Jak tuto spolupráci hodnotíte? ,,Spolupráce sportovních klubů se základními a mateřskými školami považuji za důležitou. Děti díky tomu získávají kladný vztah ke sportu a sportovní kluby díky tomu objevují sportovní talenty a dále rozvíjejí jejich sportovní schopnosti. Jsem rád, že spolupráce Sparty s místními školami a školkami funguje."  MČ Praha 5 na dostavbu zázemí přispěla částku vy výši 2.000.000 Kč díky mimořádné dotaci. Můžete nám říci, co bylo hlavním impulzem k poskytnutí této dotace? ,,O tom, že Spartě chybí finance na dostavbu zázemí, jsme se dozvěděli díky neveřejné sbírce „Dostavíme Barrandov". Hlavním impulzem pak bylo zapojení široké florbalové veřejnosti, která se složila na částku přesahující 450.000 Kč, a patří jí za to veliké poděkování. V ten okamžik jsme začali hledat cestu, jak by dostavbu zázemí podpořila i městská část Praha 5. Jsem rád, že mimořádná dotace našla podporu napříč celým zastupitelstvem."  Jak zpětně hodnotíte obrovskou snahu Sparty dostavět tak potřebné zázemí. ,,Je úžasné, s jakou vervou se do dokončení potřebného zázemí Sparta pustila a určitě jí za to patří velké poděkování," říká k dostavbě zázemí Arény Barrandov pan Mgr. Zdeněk Doležal.

V novém zázemí Arény Barrandov najdeme

recepci s bufetem a sociálním zázemím pro návštěvníky

celkem 6 šaten pro mládež s vlastním sociálním zázemím

šatnu pro dívčí složku Sparta Girls

kanceláře a zázemí klubu AC Sparta Praha 

sportovní sál k využití široké veřejnosti

ordinaci masáží a fasciální terapie pro veřejnost

V neposlední řadě chceme poděkovat všem, kteří podpořili výstavbu nového zázemí Arény Barrandov v celkové hodnotě více než 22.000.000 Kč

Magistrát Hlavního města Prahy našemu klubu poskytl dotaci ve výši 14.100.000 Kč 

MČ Praha 5 našemu klubu poskytla mimořádnou dotaci ve výši 2.000.000 Kč

Český florbal pomohl našemu klubu s financováním ve výši 3.000.000 Kč

Dárci klubové sbírky Dostavíme Barrandov, díky které jsme na výstavbu přispěli částkou 450.223 Kč

Více se o Aréně Barrandov můžete dozvědět na webových stránkách arény, kde najdete také rezervační systém jednotlivých sportovišť.

Dále čtěte