Sparta obsadila druhé místo na přípravném turnaji ŠKO-ENERGO CUP 2021

Turnaj čtyř týmů ŠKO-ENERGO CUP 2021, kterého se zůčastnila Sparta, Mladá Boleslav, Floorball Köniz a Česká reprezentace do 19 let je za námi. Sparta si z přípravného turnaje odvezla celkové druhé místo, a to i díky cennému vítězství nad Mladou Boleslaví.

Muži A | 1. srpen 2021
Sparta obsadila druhé místo na přípravném turnaji ŠKO-ENERGO CUP 2021

Dvě výhry a jedna prohra, taková je bilance Sparty na turnaji. První utkání turnaje sparťané zahájili proti České reprezentaci do 19 let, zápas kontrolovali až do třetí třetiny, kdy se mladým reprezentantům podařil snížit stav z 2:6 na 6:6 a zápas tak nasměrovali do samostatných nájezdů, ve kterých trefil rozhodující gól Pepa Juha a připsal tak Spartě druhý bod po vítězství 7:6pn.

Ve druhém utkání se Sparta potkala s Mladou Boleslaví a průběh utkání nabídl pravý opak zápasu proti reprezentaci U19. Ve 26. minutě to byla Mladá Boleslav, která šla po trefě Tokoše do vysokého vedení 4:0. Sparta ale do 30. minuty zápasu dokázala dvakrát odpovědět a vrátit se do hry. Vyrovnávací branku a celkově druhou branku v utkání trefil Jakub Kolstrunk, který tak Spartu nakopl za vítězstvím. Po jistých zákrocích Beneše ve třetí třetině, proměnil 8 vteřin před koncem přesnou nahrávku Lukáš Ujhelyi a díky této trefě Sparta zvítězila 5:4 a brala tak druhé vítězství na turnaji.

Utkání o první místo se Spartě nepovedlo. Dlouho vyrovnaný zápas nakonec rozhodla dvě petiminutová vyloučení Sparty, ve kterých Floorball Köniz skóroval hned šestkrát a odskočil na rozdíl sedmi branek. Po vysokém náskoku se Köniz dostal do herní pohody a utkání zkušeně dovedl do vítězného konce 12:1. Sparta na turnaji získala celkové druhé místo a do all-star týmu turnaje byl zvolen útočník Matěj Čermák.


Další přípravná utkání Sparta odehraje na turnaji Czech Open v termínu 5.-8. srpna.

Dále čtěte