Back again! Do Sparty se po dvou letech vrací slovinský bombarďák Robert Košir

Mužský A tým před sezonou vítá první posilu, kterou se stává slovinský střelec Robert Košir, ten ve Spartě působil od sezony 2015/2016 do sezony 2018/2019, kdy se podepsal pod historický úspěch Sparty v podobě zisku bronzové medaile Tipsport Superligy. Robert za své čtyřleté působení patřil ke střeleckým oporám týmu, bodově nejpovedenější sezonu zažil třiadvacetiletý útočník ve své premiérové Superligové sezoně 2017/2018, kdy nasbíral celkem 39 kanadských bodů za 31 branek a 8 asistencí. Po dvou letech se 193 centimetrů vysoký útočník vrací opět do Sparty a chce zde potvrdit své ambice nejlepšího střelce týmu.

Muži A | 27. červenec 2021
Back again! Do Sparty se po dvou letech vrací slovinský bombarďák Robert Košir

Robert Košir si zažil svou premiérovou sezonu ve Spartě v sezoně 2015/2016, kdy se díky měsíční studijní stáži a tehdejšímu působení Luky Časara (slovinský hráč, který ve stejnou dobu hrál ve Spartě Superligu) dostal do juniorského týmu Sparty, se kterým během jednoho měsíce stihl odehrát osm utkání, ve kterých nastřílel 10 branek a na dalších 6 přihrál, ve stejné sezóně zažil také svůj první Superligový start. Působení ve Spartě Košira natolik učarovalo, že po této zkušenosti do Sparty hned v následující sezoně přestoupil a naplnil očekávání trenérů, kdy ve své první Superligové sezoně nastřílel celkem 31 branek a na dalších 8 nahrál. Svou poslední sezonu ve Spartě uzavřel historickým úspěchem klubu, kdy se svým týmem získal bronzovou medaili Tipsport Superligy 2018/2019. 

Zleva: Luka Časar a Robert Košir na předávání bronzových madailí Tipsport Superligy 2018/2019 na radnici Prahy 9

Sparta florbalovému talentu na Slovinsku chyběla, proto se rozhodl pro návrat do svého milovaného klubu. ,,Vysoká kvalita florbalu mi na Slovinsku opravdu chyběla, když jsem zvažoval návrat zpět do Česka, Sparta pro mě byla jasná volba. Vím, že ve Spartě se vše dělá naplno a jsem přesvědčen, že budu platným hráčem našeho týmu, který má ty nejvyšší ambice," říká po úvodním tréninku Robert Košir a pokračuje. ,,Za ty dva roky se tu spoustu věcí posunulo, poznal jsem to už po prvních trénincích letní přípravy, která je velmi kvalitní a všichni tu nesmírně makají. I po tréninku v hale vidím, že současný tým Sparty je velmi kvalitní a všichni se chtějí neustále zlepšovat, cítím to stejně a takové prostředí mám strašně rád,"  vnímá posun Sparty Robert Košir.

Vysoký střelec svou roli v týmu moc dobře zná. Očekává se od něho bodový přísun v podobě vstřelených branek. ,,Má role je jasná, chci dávat co nejvíce branek, hecovat tým a udělat maximum pro náš týmový výkon," říká jednoduše a odhodlaně Košir. Rober Košir se proslavil také unikátními oslavami gólů, které bavili fanoušky v hale, ale také u televizních obrazovek. ,,Nejvíce se těším na vyosokou kvalitu florbalu a samozřejmě také na mé oslavy gólů, které mám samozřejmě připravené a těším se, až je budu moci všem ukázat," říká s úsměvem navrátilec. ,,Ahoj Fanoušci, já jsem Robert Košir a těším se na vás, společně dokážeme skvělé věci," říká na závěr rozhovoru první letošní posila Sparty Robert Košir. 

Své vyjádření k přestupu přidává také sportovní ředitel Jaroslav Berka:

,,Robi byl absolutní priorita! Je to comeback jako hrom, přichází k nám hráč, který dokáže nastřílet 30 branek za sezónu, pravák, navíc super kluk do kabiny. Výhodou je, že Robi již u nás odehrál tři sezóny, mluví česky, je tady doslova jako doma. Díky své výšce a síle se nepříjemně brání a dokáže se prosadit jak střelecky, tak individuálně jeden na jednoho. S Robim jsme byli v kontaktu celou dobu a v podstatě jsme jenom čekali, až nadejde v jeho životě optimální situace na opětovný návrat do Prahy. Vnímali jsme, že útočník s pravým držením hole se schopností zakončit nám v posledních sezónách chyběl. Spolu s Ujfim přinese Robi do hry více variant pro složení útočných trojic, což přinese svůj efekt také v počtu vstřelených branek."

Dále čtěte