Turnaj nám ukázal, jak moc široký kádr a konkurenci v týmu máme, říká k Czech Openu Kolstrunk

Nedělní finálový souboj rozhodl o celkovém umístění elitní kategorie turnaje Czech Open, které se letos účastnila pouze čtveřice týmů z Prahy. Sparta ve finále nastoupila ve velmi omlazené sestavě proti Tatranu a bohužel utržila porážku 3:5. ,,Turnaj nám ukázal, jak moc široký kádr a velkou konkurenci v týmu máme, ze základní sestavy nám chybělo přibližně 10 hráčů, naši mladíci se ukázali v dobrém světle," říká k turnaji Jakub Kolstrunk.

Muži A | 8. srpen 2021
Turnaj nám ukázal, jak moc široký kádr a konkurenci v týmu máme, říká k Czech Openu Kolstrunk

Přípravného turnaje Czech Open se účastnil široký kádr Sparty, ve kterém jsme viděli například juniorské a také dorostenecké hráče, kteří se díky vysoké marodce týmu, dostali do jednotlivých utkání a získali tak šanci ukázat své dovednosti na úrovni Superligových týmů. Mezi nejmladšími hráči můžeme jmenovat například Radka Drbu,  Jakub Mühlfaita, Josefa Sedláčka, Adama Šimka, Daniela Fišera, ale také brankáře Viktora Hejnu, který se do branky dostal během úvodního zápasu ve skupině a svými skvělými výkony dovedl Spartu až do finálového souboje.

Na úvod turnaje Spartu zaskočil tým Black Angels, který díky své vysoké efektivitě střel dokázal proměnit celkem 11 střeleckých pokusů a v UNYP ARENĚ tak oslavil výhru nad Spartou v podobě 11:8. Do druhého zápasu šla Sparta mnohem více koncentrovanější a s větší zodpovědností do obrany. Vítězný výsledek 5:2 nad Tatranem Spartě dodal drive do posledního utkání ve skupině proti Bohemians, ve kterém si zastřílel zejména Radim Křenek a Josef Juha, oběma hráčům se podařilo vstřelit hattrick a svým bodovým přínosem přispěli k vysoké výhře 12:7 a zajistili tak Spartě druhé místo ve skupině, které zaručovalo účast v nedělním finále.

V souboji o prvenství na turnaji jsme sledovali absenci stálic sparťanského týmu, v sestavě chyběl například Milan Garčar, Lukáš Ujhelyi, Michal Kareš, Jan Marvánek, Radim Křenek, Robert Košir, Michal Zeman a také Martin Beneš. Svou šanci tedy dostali mladé pušky Sparty, ve třetí omlazené lajně v čele s Ondřejem Hurtem jsme dále mohli vidět Daniela Fišera, Radka Drbu,  Adama Šimka a Jakuba Mühlfaita. Skóre zápasu otevřel nejlepší hráč turnaje Josef Juha po vybojované situaci od Prunera, bohužel Tatran dokázal rychle odpovědět a držet tak těsný náskok po celý zbytek zápasu. Naději na srovnání dodal Spartě Kolstrunk, který v čase 51:19 snížil na 3:4. Při závěrečné hře v šesti Sparta inkasovala do prázdné branky a musela se smířit s těsnou porážkou 5:3.

Další herní příprava Spartu čeká v úterý 10. srpna, kdy začíná svou cestu Pohárem Českého florbalu, první zápas ve skupině zahájí na půdě Ústí od 19:00.

Dále čtěte