Letos se nám náš cíl splní, semifinále není meta, kterou jsme si vytyčili, říká Kašpárek

Letošní sezona pomalu startuje. Sparta má za sebou náročnou letní přípravu, která oproti loňsku nabídla bohatší herní vytížení v podobě startu na ŠKO-ENERGO CUPu v Mladé Boleslavi, pražském turnaji Czech Open a odehrané základní skupině Poháru Českého florbalu, kterou Sparta zakončila vítězně i díky vítězství v posledním utkání skupiny 9:4 nad Chodovem.

Muži A | 2. září 2021
Letos se nám náš cíl splní, semifinále není meta, kterou jsme si vytyčili, říká Kašpárek

,,Před zahájením přípravy do letošního ročníku Livesport Superligy jsem chtěl, ať si kluci dostatečně odpočinou, ať vůbec neřeší florbal a naskočí do přípravy co nejvíce odpočatí a to hlavně po psychické stránce. Co si budeme povídat, poslední sezóna byla náročná hlavně na hlavu," začíná rozhovor před blížící se sezonou hlavní trenér Ondřej Kašpárek. O letní přípravu se hráčům staral kondiční trenér Jan Hejný, jak jeho práci vnímáš? ,,Pod vedením Honzy Hejného je vidět, že kluky těžká fyzická práce baví, za což mají můj obdiv. S jejich přípravou jsem spokojený," říká jistě Ondřej Kašpárek o fyzické přípravě A týmu. 

Byla hlavním cílem letošní přípravy herní vytíženost jednotlivých hráčů? ,,Hlavním cílem bych to nenazýval. Máme téměř stejnou sestavu hráčů jako loni a ŠKO-ENERGO CUP, Czech Open a Pohár Českého florbalu jsme využili spíše k ladění jednotlivých formací a hledání nových vazeb," popisuje hlavní cíle letních přípravných turnajů hlavní trenér A týmu a zároveň dodává. ,,Letošní příprava byla rozkouskována díky MS juniorů, kempům, srazům mužské reprezentaci, tudíž herní vytíženost našich hráčů byla dostatečná."


I přes to, že jsi zmínil, že má Sparta takřka totožný tým jako loni, v sestavě se objevilo pár nových tváří. Můžeme jmenovat navrátilce Robiho Košira, ale také mladé juniorské hráče, kteří absolvovali přípravu a letní turnaje s A týmem. Jak si pochvaluješ zapojení Adama Kuchynky, Daniela Fišera a Adama Šimka? ,,Zapojení nových tváří hodnotím pozitivně, Robi to je zkušenej mazák, Adama Kuchynku bych do sestavy dával nejraději už v minulé sezoně, bohužel kvůli věkovému limitu do Superligy ještě zasáhnout nemohl a moc se těším na to, co bude v Superlize předvádět letos. Daniel Fišer a Adam Šimek jsou nadějní hráči, kteří ohromně vnímají prostředí kolem sebe a makají na sobě, protože vidí tu obrovskou konkurenci, která v A týmu je. Baví mě pozorovat, jak na sobě pracují a posuvají se."

Díky za shrnutí letní přípravy, pojďme se podívat do sezony, jaký je letos váš hlavní cíl? ,,Náš cíl je jednoznačně Superfinále, protože čtyřikrát po sobě jsme byli v semifinále a s touto metou se rozhodně spokojit nechceme. Určitě rozhodne playoff, ale troufám si tvrdit, že letos se nám náš cíl splní," říká odhodlaně Ondřej Kašpárek, který povede A tým v Superlize už pátou sezonu. Jak se po dlouhé pauze těšíš na zápasy s diváky? ,,Jsem hrozně rád, že se diváci vrátí zpět do ochozů, dá se říci, že to je hlavní věc, proč florbal hrajeme. Tleskání a podpora lidí v zápase se nedá nijak nahradit. Obrovsky se těšim, až za zády uslyším fanoušky, kteří nás poženou v každém domácím zápase," říká natěšeně hlavní trenér. Loni Spartě vstup do sezony moc nevyšel a všichni víme, jak moc je vstup do nového ročníku ligy důležitý. ,,Přesně tak, 12.9. hrajeme doma první zápas proti Ostravě a nikdo nechceme, aby se opakoval loňský začátek ligy. V utkání budeme šlapat od prvních minut, přes léto jsme na tom hodně zapracovali, abychom měli dobré vstupy do všech utkání," potvrzuje Kašpárek a na konec rozhovoru dodává. ,,Těším se na všechny fanoušky. moc bych si přál, abychom v letošní sezoně náš úspěch společně oslavili."

První domácí zápas se odehraje 12.9. od 18:00 v UNYP ARENĚ na Podvinném Mlýně proti Ostravě! Na utkání si budete moci zakoupit permanentku na letošní sezonu, více informací o vstupném a permanentkách ZDE.

Sestava A týmu 2021/2022

Realizační tým:

Hlavní trenér: Ondřej Kašpárek

Asistent trenéra: Marek Vojta

Vedoucí týmu: Jan Novotný

Kondiční trenér: Jan Hejný

Fyzioterapeutky: Eva Nováková, Gabriela Váchová

Brankáři:

#30 Martin Beneš

#2 Viktor Hejna - juniorský tým

Obránci: 

#6 Dominik Bartoš

#21 Kristián Kozák

#24 Jan Marvánek

#28 Michal Zeman

#29 Radim Křenek

#49 Adam Šimek - juniorský tým

#69 Adam Kuchynka - juniorský tým

#82 Martin Dolejš

#95 Matěj Pruner

Útočníci:

#8 Jakub Kolstrunk

#10 Josef Juha

#12 Lukáš Ujhelyi

#14 Marek Zouzal

#17 Milan Garčar C

#22 Robert Košir

#27 Michal Pažák

#81 Matěj Čermák

#87 Michal Kareš

#89 Mikuláš Krbec

#93 Ondřej Hurt

#97 Tomáš Dibelka

#41 Daniel Fišer - juniorský tým

#myjsmesparta

Dále čtěte