Dostavěli jsme Barrandov!

Úterý 29. června se zapíše do historie našeho klubu. Po několikaletém úsilí byla zkolaudována budova nového zázemí Arény Barrandov. V podvečerních hodinách proběhlo slavností otevření zázemí za účasti zástupců Prahy 5 a několika významných hostů, kteří se významnou měrou podíleli na jeho dostavbě.

Klubové zprávy | 30. červen 2021
Dostavěli jsme Barrandov!

Nová budova zázemí Arény Barrandov tak může hned od středy 30. června začít naplno sloužit všem hráčům a hráčkám Sparty i široké veřejnosti z Prahy 5. 

„Pro mě osobně je to dosud největší úspěch, kterého jsme za deset let, co Spartu vedu, dosáhli. Zázemí k hale na Barrandově nám zoufale chybělo a na jednu stranu mě mrzí, že to trvalo takto dlouho, ale na druhou stranu jsem nesmírně hrdý na to, že se to podařilo dotáhnout do samého konce podle našich představ. Vím, že to bude pro celý klub obrovský posun jak v zázemí pro sportující děti, tak jejich rodiče, ale i pro rozvoj sportování a organizace," říká generální manažer Sparty Václav Culka. 

A na co se můžete v nové budově těšit? V přízemí najdete vstupní recepci s občerstvením, což jistě ocení nejen děti, ale i jejich rodiče. Dále se v přízemí nachází celkem 7 šaten s vlastním sociálním zázemím (sprchy a WC). Jedna z nich bude patřit primárně našim Sparta Girls, které našly na Barrandově svůj nový domov. 

V prvním patře najdete dvě klubové kanceláře. Jedna je určena pro šéftrenéry, kde je dostatek prostoru k pravidelným klubovým poradám a přípravám tréninku či videorozboru zápasů.  Ve druhé kanceláři mají své zázemí lidé, kteří se starají o provoz klubu a mohou zde řešit veškeré organizační záležitosti. 

Díky vybudované fyzio místnosti s vlastní čekárnou a sociálním zázemím, se nám podařilo naplnit myšlenku, že by v Aréně Barrandov mohly fungovat také služby fyzioterapeuta a maséra. Od září se můžete těšit na Jana Kotrányiho, který se profesionálně věnuje nejen sportovním masážím, ale i fasciální terapii. Jeho ordinace bude samozřejmě k dispozici nejen členům Sparty.  

Úplně na konci prohlídky prvního patra se ukrývá jeden z klenotů nové budovy. Tím je sportovní sál o velikosti 108 m² s florbalovým povrchem, který bude sloužit především pro individuální tréninky mládežnických kategorií, ale také pro sportování předškolní dětí, cvičení jógy pro dospělé a mnoho dalších sportovních aktivit, o kterých vás budeme postupně informovat.  Už nyní však najdete základní informace o sportovištích i možnostech pronájmu na našich klubových stránkách www.sparta-florbal.cz.

,,Chtěl bych nesmírně poděkovat všem z klubu i mimo něj, kteří nám s dostavbou pomáhali. Můj speciální dík patří všem, kteří se zapojili do sbírky Dostavíme Barrandov. Věřím, že při jeho dostavbě jsme začali spolupracovat s lidmi, kteří pochopili, že to myslíme se Spartou zcela vážně, a že spolu v budoucnu dosáhneme další velké věci. Věřím, že všichni kdo do našeho zázemí zavítají, budou stejně nadšeni jako jeho první návštěvníci při slavnostním otevření," uzavírá Culka.  

Dále čtěte