,,Darem chci poděkovat trenérům, kteří z našich dětí dělají lepší hráče a lidi," říká Tomáš Malkus

Sbírka s názvem Dostavíme Barrandov, prostřednictvím které klub žádá své členy a jejich rodiče o příspěvek na dostavbu zázemí haly na Barrandově je spuštěna již přesně týden. Za tu dobu se do sbírky zapojilo nespočet dárců, jedním z nich je také společnost PM Budil-Malkus s.r.o., proč se firma rozhodla podpořit tuto sbírku? Zeptali jsme se majitele Tomáše Malkuse, který má v klubu svého syna Matyáše.

Klubové zprávy | 6. červen 2020
,,Darem chci poděkovat trenérům, kteří z našich dětí dělají lepší hráče a lidi,

Do florbalové Sparty jsi svého syna Matyáše přivedl z florbalového kroužku Sparta Kids, jak dlouho už na Spartě Maty hraje? ,,Ve florbalové Spartě se pohybujeme již tři roky, kdy syn Matyáš začal za klub trénovat a hrát," říká na úvod Tomáš Malkus. Sám se o fungování klubu zdravě zajímáš, jezdíš Matyho podporovat na nejrůznější turnaje, staráš se o pořádnou fanouškovskou atmosféru, navštěvujete zápasy Superligy. Čím to, že jste si Spartu tak oblíbili? ,,Sparta je moje srdeční záležitost a podporuji nejen mého syna, ale i mládež ke smysluplnému využití volného času a současně jsem zastáncem toho, že sport spoluutváří charakter člověka," popisuje hlavní důvody podpory otec Matyáše.

Pojďme k samotné sbírce Dostavíme Barrandov, kterou se Tvá firma rozhodla podpořit. Jak jsi vlastně reagoval, když sis přečetl úvodní článek, který oznámil zahájení sbírky, ve kterém je popsána celá historie haly? ,,Je to dlouhá historie a cesta, při které se museli řešit problémy od samého začátku, napřed s převodem na Spartu, projektem a nakonec s dotací. Škoda jen, že dotace nedopadla v plné výši," říká Tomáš Malkus. Věděl jsi o problémech s halou už dříve? ,,Ano, o problémech s halou vím od samého začátku, vím že se to několik let intenzivně řeší.  Jsem rád, že se to konečně posunulo správným směrem," říká s úsměvem Tomáš.

Ty a tvůj společník jste se rozhodli přispět částkou 50.000 Kč, rozhodli jste se hned nebo jste váhali? ,,Rozhodnutý jsem byl okamžitě, jen sem musel vysvětlit svému společníkovi o co se jedná a proč chci přispět a jaké k tomu mám důvody," popisuje reakci na sbírku Tomáš Malkus. První důvod, proč jste se rozhodli přispět jsi nám už sdělil, Sparta je pro tebe srdeční záležitost, jaké byly další důvody? ,,Druhým důvodem je, že chci darem poděkovat za vynikající práci a přístup trenérů, kteří z našich dětí dělají nejen lepší hráče, ale i lidi. Též jsem měl možnost poznat mnoho lidí ze Sparty i rodičů po profesní stránce, kdy jsem jim například pomáhal financovat vlastní bydlení a tak mezi námi vznikla oboustranná důvěra a rodinná atmosféra našeho klubu se již ve sportu dětí málokdy vidí. Dalším a posledním důvodem je, že jsem na Barrandově několikrát pomáhal pořádat dětské turnaje a už se těším nejen na reakce našich dětí na zázemí, ale i ostatních, kteří halu navštíví," těší se Tomáš.

Přispívá Tvá firma také na jiných frontách? ,,Ano, přispíváme na charitu. Tohle je první a rozhodně ne poslední podpora v rámci Sparty," popisuje dárcovskou aktivitu své firmy Tomáš Malkus a dodává na závěr: ,,Přidejte se a pomozte dobré věci, každá koruna pomůže, děláme to pro naše děti a Spartu."

Do sbírky Dostavíme Barrandov může přispět úplně každý, počítá se každá koruna!

#myjsmesparta #dostavimebarrandov


Dále čtěte