Nová sportovní struktura mládežnických družstev Sparty, zapojení dalšího plnoúvazkového šéftrenéra

Sparta se v oblasti práce s mládeží snaží neustále posouvat. Důkazem této práce je široký tým šéftrenérů, kteří se věnují dané oblasti hráčů a hráček a rozvíjí také svůj trenérský tým, kterému předávají své zkušenosti a formují tak nové mládežnické trenéry. Následující změny se týkají především věkových družstev od starších žáků přes dorostence až po juniory a nově vznikající složku U23. O změnách nám více řekl sportovní ředitel Jaroslav Berka.

Nová sportovní struktura mládežnických družstev Sparty, zapojení dalšího plnoúvazkového šéftrenéra

Do současné doby se o páteřní fungování družstev starali 3 plnoúvazkoví šéftrenéři (Jan Marvánek - šéftrenér akademie Podvinný Mlýn, Tomáš Kozlík - šéftrenér akademie Barrandov a ženské složky Sparta Girls, Marek Vojta - šéftrenér elitních týmů), které doplňoval Lukáš Staněk v pozici garanta práce u neelitních družstev. A právě starší sparťanské kategorie nyní prochází organizační úpravou. 

"Již před několika lety jsem vnímal, že dlouhodobým cílem je, aby každá sportovní oblast měla svého "velitele" a ten nejen rozvíjel sportovní obsah v dané oblasti, ale byl také garantem pro rodiče, hráče a pomáhal zajistit profesionální servis ze strany našeho klubu vůči jeho členům. Do současné doby jsme měli od starších žáků a dále pouze jednoho šéftrenéra, kterého doplňoval Lukáš Staněk, který ovšem z pracovních důvodů nebyl logicky schopen vytvořit takový servis, který by odpovídal našim dlouhodobým požadavkům. Nyní do této oblasti zapojíme dalšího plnoúvazkového šéftrenéra v podobě Petra Bíny a upravíme organizační nastavení," říká k novému modelu fungování sportovní ředitel Jaroslav Berka. 

(Petr Bína se již zúčastnil letošního prvního turnusu letního soustředění)

,,Oba šéftrenéři spolu budou fungovat v úzké spolupráci a jejich zapojení se bude prolínat. Organizačně a manažersky je nově za věkovou kategorii starších žáků zodpovědný Marek Vojta, za věkovou kategorii dorostenců a juniorů Petr Bína. Marek Vojta jako zkušený trenér je garantem sportovního konceptu těchto týmů a v tandemu s Petrem Bínou bude jeho cílem také sjednotit principy tréninků, jejich obsah a formu. Druhou významnou změnou je nově vzniklá kategorie U23," přibližuje práci nového šéftrenéra Petra Bíny Jaroslav Berka. 

(Marek Vojta během utkání Livesport Superligy)

"Dlouhodobě řešíme situaci ohledně pokračování juniorských hráčů ve Spartě. Do současné doby jsme pro ně měli velmi limitované možnosti, nyní ovšem nastal správný čas pro budování týmu U23, kam by měli plynule pokračovat hráči z juniorských týmů a nadále hrát soutěže pod hlavičkou našeho oddílu," nastiňuje Jaroslav Berka. 

Nové rozdělení a názvosloví kategorií v praxi u chlapeckých mládežnických týmů:


Petr Bína se na svůj návrat do Sparty a novou pozici velmi těší. ,,Na novou práci se moc těším, především proto, že budu dělat to, o čem jsem snil od začátku své trenérské kariéry a to věnovat se na plný úvazek florbalu. Jsem moc rád, za nabídku Sparty a mám velkou radost, že se po roce opět vracím tam, kde to velmi dobře znám. Moc se těším na spolupráci s ostatnimi lidmi v klubu a samozřejmě na hráče, které jsem v minulosti spoustu let trénoval. Těším se na spolupráci s ostatními trenérskymi odborníky od kterých se naučím spoustu nových věcí. V neposlední řadě se těším na působení na Barrandově v našem novém zázemí, na které se tak dlouho čekalo," říká k příchodu do známého prostředí klubu Petr Bína.

Dále čtěte