A tým veze z Latvian Open čtvrté místo

Před nastávající Livesport Superligou A tým vyrazil na závěrečný přípravný turnaj do Lotyšska, kde si na Latvian Open zahrál proti světové špičce. Těžké zápasy, které se podepsaly také na nevyrovnaných výsledcích hodnotí hlavní trenér Marek Vojta, který si účast na mezinárodním turnaji velmi chválí.

Muži A | 28. srpen 2022
A tým veze z Latvian Open čtvrté místo

,,Hlavním cílem pro elitní turnaj v Lotyšsku bylo zažít úroveň nejvyšší mezinárodní klubové úrovně. Odehráli jsme zápasy s nejlepšími třemi týmy finské fliigy a pro většinu hráčů to byla první zkušenost s tím nejlepším mezinárodním mužským florbalem. Tahle zkušenost je nepřenosná a potřebovali jsme jí. Zároveň si uvědomujeme, že tvoříme nový tým s novou identitou. Odešli 4 zkušení hráči, přišel Jiří Curney a velký počet hráčů mladých hráčů až na Michala Petráně z naší mládeže. Proto jsme velké množství prožili nad vytvářením a definováním identity a týmových hodnot. Ty se samozřejmě budou utvářet v čase a tím i nová kultura týmu. Víme, že ten základ, jenž potřebujeme ve hře i společném fungování je poctivost a pracovitost," říká po příletu do Prahy hlavní trenér Marek Vojta.

SPARTA - CLASSIC 5:10

,,Organizace Classic je fenomén, jenž má v týmu 11 reprezentantů a nikdo moc nepochybuje, že by v následujících letech ve Finsku přestal vyhrávat tituly. Jak profesionálně působí ten klub, tak stejně tak se chová jeho tým na hřišti. Především v kvalitě přihrávek, zpracování a efektivitě pohybu nás soupeř přehrával. O zakončení snad ani nebudu psát. Tímto tlakem si došel pro náš výpadek v koncentraci a pečlivosti na hřišti a rozhodl pěti góly v prvním sedmi minutách třetí třetiny. I přesto, že jsme v zápase dvakrát vedli do třetí třetiny šli za stavu 4:5, ten tlak ze strany Classicu byl velký a pro nás velká škola."


SPARTA - LEKRINGS 8:3

,,Lotyšský mistr Lekrings pro nás byl testem v kvalitě našeho přepínání do obrany, protože jsme věděli, že mají skvělé rychlé útoky a tlak do branky. Tahle dovednost a 3 vstřelené branky ve hře 4 na 4 nám ve druhé třetině pomohli k pohodlnému náskoku a za stavu 7:2 na konci druhé třetiny se poté zápas spíše dohrával. Jsem moc rád za pouze jeden obdržený gól ve hře 5 na 5."


SPARTA - NOKIAN 7:6pn

,,Zápas s Nokianem jsme vnímali jako další velkou výzvu. Vicemistr Finska, který letos ve finálové sérii Classic slušně potrápil, hraje hodně svižně, jeho hra je hodně agilní a po většinu zápasu brání pomocí vysokého pressingu. V zápase jsme měli dobrou obranu ve středním pásmu a slušnou produktivitu, kdy se například premiérovými góly prosadili junioři Vojtěch Andrášek a Jakub Mühlfait. Může nás jen mrzet, že jsme neudrželi vedení a pár sekund před koncem soupeř vyrovnal. Alespoň jsme brali bonusový bod v nájezdech."




SPARTA - OILERS 0:8

,,V posledním utkání s Oilers jsme chtěli dát větší prostor mladším hráčům a nechat odpočinout hráčům, kteří měli největší vytížení na turnaji. Soupeř nás přehrál ve hře na balonu a v téhle dovednosti to pro nás byla velká inspirace."


Vyzdvihnout také musíme individuální výkon Mikuláše Krbce, který byl zvolen do ALL STAR týmu turnaje. Bady, gratulujeme! A tým budete moci vidět v akci už 11. září od 18:00 v domácí UNYP ARENĚ, kde se odehraje první kolo základní části 2022/2023. Na tomto utkání si budete moci zakoupit také permanentku, díky které se zapojíte do celosezónní soutěže o tričko s Jiřím Curnym. Více informací v sekci fanzone.

Dále čtěte