Jan Peška se stává Sparťanem a posílí útočné řady A týmu

Mužský A tým vítá svou třetí posilu, kterou se stává jednadvacetiletý Jan Peška, ten do Sparty míří z České Lípy. ,,Když se mě dnes zeptáte, jaké to je být Sparťanem tak se to zatím těžko popisuje, jelikož jsem tu absolvoval teprve pár tréninků, ale rozhodně se na to těším a těším se na přípravu i na celkový proces," říká v úvodu mladý útočník Jan Peška.

Muži A | 11. květen 2023
Jan Peška se stává Sparťanem a posílí útočné řady A týmu

Po oznámení přestupu Lukáše UJhelyiho a Martina Pražana vítáme v A týmu novou tvář v podobě Honzy Pešky. Mladý ambiciózní útočník začínál svou florbalovou kariéru v Litvínově v roce 2011. O celkem sedm let později se přesunul do Ústí nad Labem, kde působil až do sezony 21/22. Po sedmi letech v Ústí nad Labem se Honza přesunul do superligové České Lípy, kde loni odehrál svou první sezonu v nejvyšší české soutěži a nasbíral zde úctyhodných 53 kanadských bodů. Honza se v minulosti objevil také v širším výběru juniorské reprezentace, odkud se zná například se svým novým spoluhráčem Matějem Čermákem. 

(Bývalí protihráči a současní spoluhráči Honza Peška a Jiří Curney ve vzájemném souboji na půdě České Lípy) 

O Honzu projevilo zájem hned několik superligových klubů, on si vybral právě Spartu. ,,Rozhodovala profesionalita a ambice klubu. Spartu jsem si vybral, protože zde budu mít největší progres jak ve florbalovém, tak osobním životě," říká hlavní důvody svého přestupu do Sparty Jan Peška. Příchodem nové útočné posily si Sparta slibuje zvýšení tlaku do brány a gólový příděl. ,,Úplně o konkrétní roli jsme se s trenéry ještě nebavili, na to přijde čas v průběhu přípravy, každopádně jsem útočník, rád dávám góly a zakončuji jednotlivé akce, tahle role mi sedí a věřím, že to ukážu právě tady ve Spartě," říká odhodlaně Honza Peška, který ve své premiérové superligové sezoně nastřílel 36 branek v dresu České Lípy.

Mužskému A týmu už začala letní příprava, jak se Honzovi líbí začátek tréninkového procesu? ,,První trénink ve fitku s naším kondičním trenérem Honzou Hejným byl naprosto super. Líbilo se mi, jak je tu vše nastavené, těším se na další fáze přípravy." Na závěr má Honza vzkaz také pro vás fanoušky. ,,Jsem rád, že jsem zde na Spartě a těším se, až společně vyhrajeme spoustu zápasů."

Slovo GM Sparty Miroslava Medala:

Jsem velmi rád, že se Honza rozhodl pro Spartu a svojí další kariéru spojil právě s naším klubem. Jsme připraveni mu pomoci v jeho dalším rozvoji a věříme, že dokáže být ještě lepším hráčem, než ukazoval v předešlé sezoně, kdy ve svém minulém působišti a první superligové sezóně nasbíral velmi dobrých 53 kanadských bodů. Čím mě Honza zaujal? Za prvé svým zájmem o klub a fungování A týmu, za druhé jasnou představou, na čem chce pracovat, co dokázat a co je ochoten pro to udělal a za třetí, svými přednostmi. Naše loňská sezona nebyla úspěšná také díky naší velmi malé produktivitě. Honza je přesně tím hráčem, který je produktivní, jde přímočaře do branky, má velmi rychlé nohy a umí dělat správná rozhodnutí. To nám krásně zapadlo do našich plánů.

Dále čtěte