Juniorský reprezentant Jakub Bohuslávek bude oblékat rudý dres!

Do Sparty míří další velká posila! Po oznámení třech jmen - Lukáš Ujhelyi, Martin Pražan a Jan Peška je tu další zvučné jméno v podobě talentovaného Jakuba Bohuslávka, který přichází z prvoligového Kladna a stává se posilou útočných řad Sparty.

Muži A | 18. květen 2023
Juniorský reprezentant Jakub Bohuslávek bude oblékat rudý dres!

,,Udělal na mě dojem velký zájem Sparty, líbí se mi celková práce klubu, nejen uvnitř, ale i navenek. Je tu vidět kvalitní práce s fanoušky a také dobrý marketing, je tu vize a buduje se tu nový tým, to jsou hlavní důvody mého rozhodnutí hrát za Spartu," říká o důvodech přestupu do Sparty nová posila mužského A týmu Jakub Bohuslávek.

(Jakub Bohuslávek poprvé v domácí UNYP ARENĚ)

Osmnáctiletý odchovanec kladenských Kanonýrů se po téměř dvanácti letech rozhodl pro změnu, která je skvělou zprávou pro všechny Sparťany. ,,Na Kladně jsem působil od malička, mám zde velké kamarádské vazby a vše kolem, takže to rozhodování určitě nebylo jednoduché. Rozhodl jsem se ale takto a myslím si, že pro můj rozvoj do budoucna to je nejlepší možný krok. Doufám, že budeme ve Spartě jako tým úspěšní a že se mi zde bude dařit," říká o nelehkém rozhodování přestupu Jakub Bohuslávek, o kterého projevilo zájem několik superligových klubů.

V minulé sezoně Kuba nasbíral celkem 56 kanadských bodů v první lize a stal se také oporou juniorského národního týmu na uplynulém MS v dánském Frederikshavnu. ,,Vídím se jako kreativní hráč, který rád hraje souboje jeden na jednoho, mám rád kreativní přihrávky a kličky. To je takový můj profil a jen doufám, že se mi to podaří přenést na hřiště nejen v naší domácí UNYP ARENĚ. 

(Jakub Bohuslávek slaví svůj vstřelený gól do sítě Finska na MS 2023 v Dánsku)

,,Moje očekávání jsou určitě veliká, z týmu, který se tu skládá mám velice dobrý pocit a myslím si, že to pro mě bude zajímavá zkušenost a už se nemohu dočkat až všichni vstoupíme na hřiště," neskrývá svá očekávání a natěšenost útočník Jakub Bohuslávek a pokračuje se vzkazem k fannouškům. ,,Sparťani, moc se těším na vaší podporu a nemohu se dočkat až navléknu rudý dres." 

Slovo GM Miroslava Medala: 

,,Předně musím poděkovat Kladnu za konstruktivní jednání a souhlas s Kubovým přestupem. Dohoda se netvořila s ohledem na délku Kladenské sezóny lehce, ale velmi jsme chtěli Kubu do Sparty přivést.  Je to velmi ambiciózní hráč, kterého jsme sledovali delší dobu a plně zapadá do naší skladby týmu pro další období. Chce se zlepšovat, pracovat na sobě a jeho přístup  jen dokresluje jeho velké ambice. Jsem  proto moc rád, že se pro náš klub rozhodl a přeji mu, aby ve Spartě napsal úspěšnou a dlouhou kapitolu svého florbalového života. Hodně štěstí v našem dresu Jakube a těším se na tvůj růst, herní projev a přínos pro Spartu."

Dále čtěte