Slovenský expres Lukáš Ujhelyi míří zpět do Sparty! Rudý dres byl jasnou volbou, říká Ujfi

Sparta ve svých řadách vítá navrátilce Lukáš Ujhelého, který se po ročním působení ve švýcarském klubu Alligator Malans vrací zpět do rudého dresu a stává se tak první posilou týmu pro nadcházející sezonu 2023/2024. ,,Sparta byla při návratu do Čech jasná volba, říká slovenský rychlík, který ve svých posledních dvou sezónách v rudém dresu nasbíral shodně vždy 52 kanadských bodů.

Muži A | 13. duben 2023
Slovenský expres Lukáš Ujhelyi míří zpět do Sparty! Rudý dres byl jasnou volbou, říká Ujfi

Jsme rádi, že v A týmu můžeme znovu přivítat všem známého Ujfiho, který se po ročním působení v nejvyšší švýcarské lize vrací zpátky do prostředí Sparty, které moc dobře zná a jinou variantu než návrat "domů", nepřipouštěl. ,,V mém rozhodování hrálo roli celkové prostředí Sparty, které moc dobře znám a vím, co zde mohu očekávat. Vnímám také celkovou vizi klubu do budoucna. Z těchto důvodů byla Sparta mou první volbou a komunikace s jinými kluby nebyla třeba," říká k jednoznačnému návratu do Sparty šestadvacetiletý útočník. 

(Lukáš Ujhelyi v dresu švýcarského týmu Alligator Malans)

Jaká vlastně byla sezona ve Švýcarsku? Adaptace v zahraniční není snad pro nikoho jednoduchá, jak uplynulou sezonu v Alligator Malans nyní zpětně vidíš? ,,Uplynulá sezóna byla opravdu náročná. V první polovině to byla jednoznačně adaptace na odlišný styl hry, poté přišla výměna trenéra a celkové týmové rozpoložení nabylo od začátku ideální. To se odrazilo v celkovém příběhu základní části. Místo v playoff se potvrdilo až v posledním utkání. Osobně uplynulou sezonu nevnímám pozitivně, a to zejména z důvodu mého zranění na začátku tohoto roku. Důvodů k návratu bylo hned několik, velkým vlivem bylo známé prostředí Sparty, možnost mého dalšího rozvoje a rekonvalescence," popisuje sezonu v Malans Ujhelyi. 

(Lukáš Ujhelyi slaví gól v dresu Alligator Malans)

Zmínil jsi své zranění, které se týká kolene, aktuální cíl se ted týká 100% uzdravení, je to tak? ,,Přesně tak, momentálně je to určitě rekonvalescence po zranění a následně návrat na palubovky. Mám před sebou ještě kus práce ale vím, že právě Sparta mi pomůže vrátit se v nejlepší možné formě."

Měl jsi čas sledovat také letošní výkony Sparty? ,,Aktuální sezónu Sparty jsem sledoval. Obzvláště vyřazovací fázi s Bolkou, kde se mi herní projev v mnohých ohledech líbil. Bohužel trochu chyběla efektivita a přímočarost, na tom budeme muset zapracovat do další sezony," říká k výkonům Sparty navrátilec Lukáš Ujhelyi. 

Zmínil jsi, že se těšíš zpět do prostředí, které moc dobře znáš. Na koho ze spoluhráčů se nejvíce těšíš? ,,Nemohu říci jedno konkrétní jméno, těším se na všechny bývalé spoluhráče a samozřejmě také na nové tváře, se kterými vybudujeme kvalitní tým pro budoucí sezony. Zmínit musím také fanoušky, na které vždy rád vzpomínám a věřím, že nás opět poženou za vítězstvím," neskrývá svou natěšenost Lukáš Ujhelyi, který se opět stává obrovskou ofenzivní posilou našeho týmu. 

Slovo GM Miroslava Medala: 

,,Odchod Lukáše do Malans neznamenal konec našeho „vztahu". Zajímalo nás, jak se mu daří a jak se v novém prostředí cítí. Zůstali jsme v kontaktu a pečlivě jej sledovali. V momentě, kdy jsme začali uvažovat o skladbě týmu pro další období, bylo jasné, že se pokusíme o jeho návrat do Sparty v co nejkratší době. Lukáš je hráč, který má světové parametry a minulá sezóna nám jasně ukázala, jak nám jeho rychlost a přímočarost chyběla.  Jeho přístup, nasazení a profesionalita navíc přesně zapadá do našich představ, jak k florbalu chceme přistupovat v dalším období a co jsme odhodláni pro klubový úspěch obětovat," zmiňuje hlavní důvody návratu Ujfiho generální manažer Miroslav Medal. Neovlivnilo váš zájem jeho zranění kolene?  ,,Ani na vteřinu. Lukášovi jsem rovnou deklaroval, že toto není vůbec téma a jsme rádi, že můžeme pomoct v jeho cestě zpět na hřiště."  Kdy se Lukáš naplno připojí k týmu? ,,Návrat do Prahy je naplánovaný na konec dubna a já se osobně velmi těším, až jej všichni uvidíme zpátky v rudém dresu," uzavírá rozhovor generální manažer Miroslav Medal.

Dále čtěte