Informace o spolupráci s rehabilitační klinikou ReGeneo

Přinášíme vám informace o spolupráci s rehabilitační klinikou ReGeneo, která funguje již od roku 2015. ,,Zaměřujeme se především na prevenci a léčbu v oborech rehabilitační a fyzikální medicíny, ortopedie, fyzioterapie a přístrojové terapie. Nejen u sportovců využívají s úspěchem naši fyzioterapeuti například moderní vysokovýkonový laser, Tecar terapii, lokální kryoterapii či magnetoterapii. Zájemci mohou využít i konzultaci nutričního terapeuta nebo zdravotní masáže, říká pan doktor Petr Kos.

Klubové zprávy | Muži A | 6. únor 2023
Informace o spolupráci s rehabilitační klinikou ReGeneo

S naším klubem spolupracujete již druhým rokem. Jak spolupráce probíhá a pro koho je zaměřena? ,,Ano, se Spartou již spolupracujeme déle než dva roky. Zpočátku šlo především o hráče A týmu, ale postupně se spektrum rozšiřuje i o mládežnické kategorie. Naše služby jsou určené pro všechny hráče Sparty. Jak v případě akutních zdravotních obtíží, tak chronických problémů či preventivních programů. Hráče vyšetříme dle problematiky na naší klinice či návazných pracovištích a poté se v ReGeneo snažíme o co nejrychlejší rekonvalescenci, návrat k plné sportovní zátěži," říká o dosavadní dvouleté spolupráci pan doktor Petr Kos.

(Hráč mužského A týmu Matěj Čermák na konzultaci u MUDr. Petra Kose v klinice ReGeneo)

Od nové sezony přicházíme s možností využít služeb kliniky i pro mládežnické týmy. Proč tento krok a v čem vidíte jeho smysl? ,,Z mého pohledu jako ortopeda, ale i z pohledu rehabilitačního lékaře či fyzioterapeuta je základem k zdravému bezproblémovému sportu časná prevence, tedy předcházení obtíží a to především u dětí v růstu. V dnešní době má 90% i aktivně sportujících dětí například vadné držení těla, plochonoží. Tyto stavy se většinou časem projeví obtížemi, které často vedou k nutnosti aktivní sport dočasně omezit či v krajních případech ukončit. Při našem vyšetření tento počínající problém identifikujeme a snažíme se cílenou terapií vzniku komplikací předcházet. Samozřejmě jsou i další časté diagnózy, s kterými k nám dorost pravidelně přichází, jako například bolesti kolen, patních kostí - i s tímto u nás dokážeme pomoci," rozvádí důvody prevence i pro mládež MUDr. Petr Kos.

(Matěj Čermák v prostorách kliniky ReGeneo)

Někteří členové možná znají Vendy Havlovou, která působí u mužského A týmu, je zde nějaká přímá provázanost s klinikou? ,,Vendula u nás řadu let pracovala jako zkušená fyzioterapeutka i manažerka, právě ona nás přivedla k myšlence hlubší spolupráce ReGenea a Sparty. S Vendulou jsme stále v pravidelném přátelském kontaktu. Jako hlavní fyzioterapeut Sparty má na starosti i koordinaci další zdravotní péče o vaše sportovce," přibližuje provázanost s Vendy Havlovou pan Kos.

(Fyzioteraputka Vendula Havlová) 

Jak mohou naši hráči a hráčky postupovat v případě zdravotních problémů? Na koho se mohou obracet? ,,Obracet se mohou přímo na Vendulu Havlovou, která s nimi obtíže probere a podle jejich povahy nasměruje dále. Například k našemu lékařskému vyšetření či komplexnější fyzioterapii v ReGeneo." 

Kontakt na Vendulu Havlovou:

Email: havlova.fyzio@gmail.com

Tel.: 775 286 091

Slova ke spolupráci s klinikou ReGeneo doplňuje generální manažer Miroslav Medal: 
,,Plně si uvědomujeme, jakou zátěž podstupují naši hráči a hráčky při naplnění svých snů stát se vrcholovými sportovci. Prakticky už od kategorie U13 dnes nejde plnohodnotně trénovat bez stálé péče o své tělo.  Rozšíření spolupráce s klinikou Regeneo nám jasně umožňuje  nabídnout našim členům další kvalitní službu, která dopomůže ke špičkové přípravě a hráčskému růstu.  Možnost využití služeb kliniky mají všichni hráči bez ohledu na věk či zařazení v týmu.   Zkušenost, kterou prozatím máme u hráčů A týmu a několika dalších případů, nám dává dostatečnou záruku v tom, že doporučujeme velice profesionální a kvalitní péči u opravdových odborníků v oboru."

Více o klinice na webu: regeneo.cz

Dále čtěte