Martin Pražan bude oblékat rudý dres a stává se druhou posilou Sparty

Sparta do svých řad získala elitního obránce Martina Pražana, který uplynulé tři roky působil ve švýcarském klubu UHC Uster a nyní bude své zahraniční zkušenosti uplatňovat ve Spartě. ,,Při návratu zpět do České republiky pro mě Sparta byla jasnou volbou. Mám zde dlouhodobé vazby a věřím procesu, kterým Sparta jde," říká nová posila Sparty Martin Pražan.

Muži A | 2. květen 2023
Martin Pražan bude oblékat rudý dres a stává se druhou posilou Sparty

Máme velkou radost! A tým mužů získává obrovskou posilu do defenzivních řad v podobě osmadvacetiletého Martina Pražana, který má bohaté zkušenosti s reprezentací, nejvyšší švýcarskou soutěží, ale také s českou Livesport Superligou. Pojďme ale postupně.

Martin Pražan je odchovancem florbalového Ústí nad Labem, odkud se velmi dobře zná s nynějším hlavním trenérem A týmu Markem Vojtou a také se svým bývalým spoluhráčem Mikulášem Krbcem. Od roku 2012 do roku 2020 jsme Martina mohli vidět jako jednu z hlavních postav A týmu pražského Chodova, se kterým získal také dva mistrovské tituly. O rok později se Martin Pražan dostal do závěrečné nominace pro domácí Mistrovství světa. Po dlouholetém působení v nejvyšší české soutěži se Martin rozhodl pro zahraniční angažmá, konkrétně zamířil do Švýcarska do klubu UHC Uster, kde odehrál celkem tři sezony a nyní se rozhodl pro návrat zpět do České republiky. ,,Ve Švýcarsku jsem za ty tři roky nasbíral mnoho zkušeností a to nejen těch florbalových. Všechno chci zúročit tady ve Spartě, abychom byli co nejúspěšnější a dělali výsledky, které se od Sparty očekávají," říká o švýcarském angažmá a svých ambicích Martin Pražan. 

,,Sparta je pro mě tradiční a hlavně ambiciózní klub, který se to snaží dělat špičkově nejen v A týmu mužů, ale také v mládežnických kategoriích. Těším se zejména na tréninkový proces a profesionalitu, kterou Sparta nabízí, což můžeme vidět na tom, jak se Sparta prezentuje. Těším se také na to, že v šatně budu opět v českém prostředí a čeká mě o trošku více zábavy," říká po příchodu do UNYP ARENY Martin Pražan.

Jak moc se těší na zápasy právě v domácí aréně Sparty? ,,Na UNYP ARENU jsem se vždy těšil, atmosféra tu byla vždy skvělá a už se nemohu dočkat až fanoušky Sparty potěším nějakým gólem," uzavírá rozhovor Martin Pražan, který bude na rudém dresu nosit číslo 3.

Slovo GM Sparty Miroslava Medala:

Jsem velmi rád, že se nám podařilo dotáhnout přestup do zdárného konce a já mohu Martina přivítat v našem klubu. Martin je velmi zkušený hráč s reprezentační minulostí, dvojnásobný Mistr ČR a hráč s 67 starty v nejvyšší švýcarské lize. Jeho zkušenosti a odhodlání pracovat na týmovém úspěchu nám přesně zapadají do našich plánů pro nadcházející období. Když k tomu připočtu jeho přístup a jak o hře přemýšlí, mohu s klidným svědomím prohlásit, že přichází hráč, kterého Sparta potřebuje a který bude velkým přínosem nejen na hřišti, ale i v kabině.  

Martine, vítej na Spartě, těšíme se na tebe!

Dále čtěte