Ještě potřebujeme tvrdou práci, ví po Czech Open hlavní trenér Marek Vojta

Jubilejní třicátý ročník turnaje Czech Open je minulostí. Mužský A tým skončil na osmém místě elitní skupiny. Mladý tým U21 poskládaný z juniorů si vedl o kus lépe a výsledkem je páté místo. Dva týmy Sparta Girls udělaly herní progres, nepřešly však přes osmifinále. Pojďme se podívat, jak turnaj hodnotí trenéři.

Muži A, U19 "A", Ženy | 14. srpen 2022
Ještě potřebujeme tvrdou práci, ví po Czech Open hlavní trenér Marek Vojta

Muži se představili v elitní skupině, kde bylo všem od začátku jasné, že se nebude jednat o jednoduchá utkání. Obměněný tým doplněný několika juniorskými hráči zahájil turnaj proti Vítkovicím, kterým podlehl 3:8. Následovalo utkání proti Pixbu, které nakonec skončilo vysokým rozdílem 4:12, skupinu Sparta uzavřela vyrovnaným utkáním proti Wileru-Ersigen, kterému nakonec bohužel podlehla 2:4. V utkání o sedmé místo jsme už na hřišti neviděli zkušenější hráče a trenéři do utkání naplno zapojili juniorské hráče. Zlepšený výkon přinesl dlouho vyrovnané utkání, nakonec ale Zug United odskočil na konečných 6:3. ,,Turnaj pro nás byla jedna z prvních halových akcí. Po změnách v kádru to byla především pro mladé hráče první setkání s vyšší úrovní florbalu. Bylo vidět, že rostli a adaptovali se na intenzitu a na kvalitativní nároky hry každou třetinou více a více. Výsledkově to nebylo dobré, ale víme, že nový tým a nové principy hry budou potřebovat čas a ještě tvrdou práci,"  hodnotí letošní Czech Open Marek Vojta. 

Tým U21 skončil na pátém místě a ve skupině si vedl dobře. Po třech zápasech se umístil na druhém místě po jedné výhře nad Chomutovem a remízách se Zug United a Slovensko U19. Postupu ze čtvrtfinále tým nebyl daleko, po těsné prohře 2:3 s Tatranem ale "spadl" do playoff B, které ovládl po opětovné výhře nad Chomutovem (12:1) a 8:5 nad Wiler-Ersigen. ,,Do turnaje jsme vstupovali s cílem zahrát co nejvice kvalitních utkání v přípravě na nadcházející sezónu. Tým, se kterým jsme startovali v kategorii U21, tvořili převážně hráči U19 doplnění o některé hráče z tréninkové skupiny mužů. Bylo znát, že jsme stále v období letní přípravy a chybí nám větší kontakt s míčkem, což se projevovalo obecně nevyrovnaností výkonů a dále například v nepřesnostech v útočné fázi hry. V průběhu turnaje jsme herně rostli a téměř vždy si drželi herní převahu, ale ne vždy jsme dokázali převahu přetavit v góly. K dosažení lepších výsledků zejména v nadcházející sezóně musíme zapracovat na tom, abychom ze hry na míčků vytěžili maximum. Turnaj hodnotíme pozitivně, protože nám i hráčům poskytl důležitou zpětnou vazbu," říká k turnaji trené Ojay Thompson.

Sparta Girls do turnaje vyslaly celkem dva týmy, které se představily v kategorii Open. Jeden tým skončil ve skupině na třetím místě, kdy porazil pozdějšího vítěze turnaje - SKV. Druhý tým ve skupině nezískal ani jedno vítězství. Oba týmy skončily před branami osmifinále. ,,Týmy Sparta Girls udělaly během turnaje velký výkonnosti posun, čímž navázaly na předcházející soustředění. I přesto jsou naše výkony stále velmi neuhlazené a proto se nám nepovedlo dostat dále, než do osmifinále - byť jsme od toho s jedním týmem nebyli příliš daleko. Během přípravy, jejíž byl Czech Open součástí, se nám povedlo udělat progres v taktických a kolektivních atributech. Avšak abychom mohli být v sezóně opravdu konkurenceschopní, tak musíme zapracovat na větší ctižádosti týmu," hodnotí turnaj hlavní trenér Tomáš Kozlík.

Dalším turnajem, kde uvidíme Spartu je nadcházející turnaj Salming Cup, který je na programu 26.-28. srpna v Praze, jednotlivé skupinové zápasy už jsou rozepsané na webu turnaje!

Dále čtěte