Sparta si vyšlápla na lídra! V neděli hrajeme doma proti Ostravě

Nedělní výjezd do Vítkovic se sparťanům opravdu povedl. V první třetině Sparta vedla už 4:0 a nakonec odjela s vysokým vítězstvím 10:5 a třemi důležitými body do tabulky.

Muži A | 11. prosinec 2023
Sparta si vyšlápla na lídra! V neděli hrajeme doma proti Ostravě

Začátek utkání určitě nenaznačoval, že by v zápase mělo padnout celkem 15 branek, to by ale nesmělo přijít rozmezí 8.-16. minuty první třetiny, ve kterém Sparta nasázela celkem 4 branky za záda gólmana Vítkovic a nemohla si tak přát lepší vstup do druhé třetiny.

Začátek druhé dvacetiminutovky si bude určitě pamatovat odchovanec Jakub Šváb, který sebevědomě přešel celkem 3 hráče Vítkovic a jednou rukou zakončil pod horní tyč vítkovické branky. Tato parádní akce zajistila vedení 5:0. Krátce po individuální akci Švába přišla kontaktní branka Vítkovic, na tu ale odpověděl Jan Marvánek střelou na 6:1, soupeř v závěru druhé třetiny stihl ještě branku naděje a upravil skóre na 2:6 z pohledu domácích.

Ve třetí třetině se Vítkovice dotáhly na rozdíl 2 branek, konkrétně na 5:7, v tento moment si Sparta vzala oddechový čas, dokázala zápas uhlídat a v závěru ještě navýšit na konečných 10:5. 

V pátek hráči vycestují do České Lípy a v neděli se představí doma v UNYP ARENĚ od 17:30 proti Ostravě, bude se jednat o poslední superligový domácí zápas tohoto roku, proto věříme, že Spartu přijdete podpořit v hojném počtu. Těšíme se na vás!

ONLINE PROGRAM UTKÁNÍ

Dále čtěte