Celkem šest Sparťanů míří na reprezentační sraz. ,,Je to pocta, shodují se."

Pomalu se blíží reprezentační pauza, ke které se váže také přerušení Livesport Superligy. Na sraz reprezentace vyrazí celkem šest Sparťanů, Matěj Čermák a Martin Dolejš se zúčastní srazu juniorské reprezentace, Mikuláš Krbec, Jakub Kolstrunk, Martin Beneš a také Dominik Beneš, který v současné chvíli také obléká Sparťanský dres.

Muži A | 21. leden 2021
Celkem šest Sparťanů míří na reprezentační sraz. ,,Je to pocta, shodují se.

Juniorská reprezentace se setká v termínu 4.-7. února v Hostivici. Hlavní trenér Jaroslav Berka nominoval celkem 23 hráčů. „Nehráli jsme rok žádný zápas, ale je to svým způsobem pro všechny stejné. Musíme se s tím poprat. Je dost pravděpodobné, že si nejbližší zápas zahrajeme až na mistrovství světa a tam se ukáže. Musíme udělat co nejvíce práce, abychom pak mohli ladit už jen detaily,“  říká sportovní ředitel Sparty a zároveň hlavní trenér juniorské reprezentace Jaroslav Berka. Mezi 23 nominovanými se nachází také dva Sparťané, kteří pravidelně nastupují v Livesport Superlize. Další zkušenosti jede nabrat Matěj Čermák a Martin Dolejš. ,,Každá pozvánka na reprezentační akci je příjemná, vnímám to jako odměnu za práci v klubu. Každou akci jsme blíže k našemu cíli, který jsme si dali k mistovství světa. Těším se a budu se snažit udělat všechno pro to, abych dobře reprezentoval sebe a svůj klub," říká k pozvánce na reprezentační sraz Matěj Čermák. Martin Dolejš ke své nominaci dodává: ,,Čeká nás jedna z posledních akcí před domácím MS. Atmosféra v týmu je skvělá, těším se na tréninky v top kvalitě s maximálním nasazením. Jsem přesvědčen, že ten čas, které tam spolu strávíme využijeme na 100% a posune nás to zase o krůček blíže k našemu cíli."  


Mužská reprezentace se sejde ve stejném termínu na Kladně. Mezi nominovanými se opět objevili Sparťané Mikuláš Krbec, Jakub Kolstrunk, brankář Martin Beneš a také aktuálně hrající ve Sparťanském dresu Dominik Beneš, pro kterého se jedná o premiérovou účast na mužské reprezentační akci. ,,Pro mě je to splněny dětský sen a velká výzva. Doufám, že mi to sedne a ukážu co ve mne je."  Jakub Kolstrunk už několik srazů zažil a pozvánka opět přišla. ,,Za reprezentační pozvánku jsem samozřejmě moc rád, tyhle akce s ostatníma klukama mám rád a motivuje mě to v další práci se dál posouvat. Velkou radost mi udělala pozvánka Dominika Beneše se kterým se známe od mládežnických kategorií z Ústí nad Labem a nominaci si svými výkony určitě zaslouží. Věřím, že tahle zkušenost posune celou naší lajnu a také celý tým blíže k našemu cíli," říká urostlý útočník Sparty. Mezi tři tyče zaklekne na reprezentačním srazu ,společně s Lukášem Bauerem a Martinem Halešem, také náš gólman Martin Beneš. ,,Na repre se moc těším, těším se na to, že si zatrénuji opět s hráči, na které nejsem tolik zvyklý. Tréninky budou mít rychlé tempo, což mám rád a v současné době to opravdu potřebuji. Jsem zároveň rád, že nás ze Sparty jede více, určitě si to užijeme." Šestici Sparťanů zkompletuje letošní posila Sparty Mikuláš Krbec, který stručně dodává. ,,Reprezentační sraz je vždycky pocta a těším se na velkou porci kvalitních tréninků. Těším se na kluky z ostatních klubů.


Dále čtěte