Dominik Beneš přestupuje do Sparty. ,,Ve Spartě tomu všichni dávají maximum a to se mi líbí," říká

Dominik Beneš se stal dočasnou posilou Sparty ve chvíli, kdy se z důvodu COVID situace přerušila první liga mužů, jednalo se však pouze o střídavé hostování. Ve Spartě se mu zalíbilo a po čtrnácti odehraných utkáních se rozhodl do Sparty přestoupit. ,,Ve Spartě se mi líbí, střídavé hostování by mi vypršelo 4. března a poté už bych za Spartu nemohl nastupovat. Chci hrát co nejvíce kvalitních utkání a pomoci týmu, proto jsem se rozhodl pro přestup," říká Dominik Beneš.

Muži A | 11. únor 2021
Dominik Beneš přestupuje do Sparty. ,,Ve Spartě tomu všichni dávají maximum a to se mi líbí,

Dominik Beneš, odchovanec Ústí nad Labem patří mezi největší florbalové talenty ze zlatého týmu juniorů z MS 2019 v Kanadě. Během čtrnácti utkání odehraných ve Sparťanském dresu posbíral třináct kanadských bodů za deset branek a tři asistence a právem mu tak patří osmé místo nejproduktivnějšího hráče Sparty. Ve Spartě se Dominikovi líbí prostředí, skvělá parta a pracovitost. ,,Nejvíce se mi líbí parta kluků a lidí okolo týmu. Vidím, že tomu všichni dávají maximum a to je super,"  vnímá silné stránky klubu Beneš.

Beny posílil Spartu ve chvíli, kdy už do haly nesměli diváci, nemohl tedy poznat tak skvělou atmosféru, kterou fanoušci při domácích zápasech Sparty vytváří.  ,,Vždycky jsem věděl, že jsou na Spartě skvělí fanoušci. Doufám, že to co nejdříve bude jako dříve a fanoušci nás budou moci chodit podporovat. Strašně moc se na to těším," neskrývá očekávání z domácího prostředí Dominik. Domácí prostředí však není jediné, co od Sparty očekává. ,,Letos očekávám hlavně tvrdou práci a ještě více kvalitních zápasů. Chci pomoci týmu, abychom spolu dosáhli našeho cíle,"  říká v závěru Sparťan Dominik Beneš.

Své slovo k přestupu Dominika Beneše přidává také sportovní ředitel Sparty Jaroslav Berka.
,,Dominik prokázal svojí výkonnost v Superlize a jsme rádi, že jsme se s ním domluvili na přestup. Je to špičkový hráč ve věku, kdy má vše před sebou. Součástí dohody s Ústím je také fakt, že Dominik bude v letošní sezóně působit v Ústí na střídavé starty, pokud by se rozjela první liga."

Dále čtěte