Po reprezentační pauze opět do rozjeté Superligy, víkend Sparta stráví doma

Po reprezentační pauze, která byla věnována srazu mužských a juniorských hráčů a hráček je tu opět nabitý Superligový program. Z reprezentačního srazu se Spartě vrátilo celkem sedm hráčů a několik členů realizačního týmu. Víkendová utkání proti Otrokovicím a Vítkovicím Sparta odehraje doma v UNYP ARENĚ.

Muži A | 8. únor 2021
Po reprezentační pauze opět do rozjeté Superligy, víkend Sparta stráví doma

Od čtvrtka do neděle se celkem sedm hráčů Sparty stalo součástí výběru reprezentačního srazu. Pozvánku na akci obdrželi čtyři hráči mužské reprezentace Martin Beneš, Jakub Kolstrunk, Marek Zouzal a aktuálně hrající za Spartu Dominik Beneš, pozvánku obdržel také Mikuláš Krbec, ten ale svou účast musel ze zdravotních důvodů zrušit. ,,Reprezentační akci jsem si užil, repre srazy mě vždy baví, je tam dobrý kolektiv a sranda, ale na druhé straně také tvrdá práce a kvalita. Hodně kluků se nemohlo zúčastnit, ale i tak si myslím, že jsme odvedli dobrou práci a trénovali v dobrém tempu," říká po srazu reprezentace Jakub Kolstrunk. Na reprezentační sraz byl donominován Marek Zouzal. ,,Na akci se mi moc líbilo, bylo to příjemné zpestření zápasového stereotypu, který teď během ledna byl. Zároveň je to pro mě super příležitost si zatrénovat s těmi nejlepšími hráči u nás a také velká motivace do další práce. Celkem mě překvapilo, jak dobrá atmosféra v týmu panuje a jak spolu všichni skvěle vycházejí, to se mi moc líbilo a i díky tomu jsem si akci užil. Jsem rád, že jsem se kempu mohl zúčastnit a nasbírat i nějaké další nové zkušenosti," říká své postřehy Marek Zouzal. ,,Myslím si, že se sraz povedl, dobře jsme potrénovali, gólmani udělali kus práce. I díky skvělé atmosféře hodnotím akci pozitivně. Myslím si, že to směřuje dobrým směrem, jsem rád, že se na kempu dařilo také ostatním hráčům ze Sparty a teď to musíme přenést do ligy," říká brankářská opora Sparty Martin Beneš. Na svou premiéru v mužské reprezentaci bude v dobrém vzpomínat také Dominik Beneš: ,,Sraz byl až nad moje očekávání, ze začátku jsem byl docela nervózní, ale hned během prvního tréninku to opadlo a bylo to skvělý. Kluci mě začlenili parádně. Je tam skvělá parta lidí i trenérů. Takže jsem moc rád, že jsem tam mohl být."

Na srazu juniorské reprezentace jsme mohli opět vidět Matěje Čermáka, Martina Dolejše a aktuálně hrajícího za Spartu Matyáše Bachmaiera. ,,Akce byla poměrně náročná, už jen díky tomu, jaký má Superliga momentálně náročný program. Mistroství se blíží, takže jsme probírali hru potencionálnách soupeřů. Pilovali jsme detaily směrem k turnaji, ať uŽ obranu, pressing a rychlé protiútoky. Kemp jsme zakončili dvěma zápasy, které jsme sehráli mezi sebou," říká k jedné z posledních akcí před MS juniorů Matěj Čermák.

V tomto týdnu se ale všichni hráči vrací do Sparťanských barev a se zbytkem týmu pokračují v přípravě na nadcházející víkendová utkání. V sobotu do UNYP ARENY zamíří poslední tým tabulky Panthers Otrokovice, který v letošní sezoně nasbíral ve dvaceti utkáních pouhých 9 bodů. Aktuálně tým vede nový trenér  Karel Ťopek a celek z Otrokovic tak dostává nový impulz, díky kterému například dokázal sebrat bod pražskému Chodovu pro prohře 7:8 v prodloužení. Sparta tak na domácím hřišti nebude chtít nic podcenit a bude chtít dále navázat na poslední vyhrané utkání nad Bohemians. Utkání proti Panthers Otrokovice začíná v sobotu v 15:00.

Papírově silnější soupeř míří do Prahy v neděli. Od 17:00 Sparta nastoupí proti Vítkovicím, které aktuálně drží druhé místo tabulky hned za Mladou Boleslaví. Poslední vzájemný zápas zvládly lépe Vítkovice, které doma přetlačily Spartu a zvítězili 5:3. Spartě se v tomto utkání podařilo skórovat až ve třetí třetině, což bude chtít v domácím zápase určitě změnit. Sobotní i nedělní komentovaná utkání můžete sledovat živě na tvcom.cz, pro diváky je opět připravena přestávková soutěž o ceny od partnera UNYP. 

Online program utkání Sparta - Otrokovice.

Dále čtěte