A tým absolvoval testování na Covid-19 a začal se připravovat na opětovné zahájení ligy

V pondělí 9. listopadu absolvovali všichni hráči ,,A" týmu test na Covid-19 s negativním výsledkem a zahájili tak společnou přípravu na opětovné zahájení Livesport Superligy, o které zažádal Český florbal v pátek 6. listopadu a v současné chvíli čeká na rozhodnutí vlády ČR.

Muži A | 10. listopad 2020
A tým absolvoval testování na Covid-19 a začal se připravovat na opětovné zahájení ligy

Zahájení tréninkové činnosti je povoleno vládou ČR pouze pro profesionální sportovce, na základě tohoto rozhodnutí ,,A" tým Sparty zahájil společné tréninky  hned v pondělí. ,,Na klucích byla včera vidět velká natěšenost a zápal. První trénink jsme využili ke kondičnímu testování a následnému tréninku v posilovně. Hned v úterý ráno kluci absolvovali rychlostní trénink po skupinkách v hale pod vedením kondičního trenéra Jana Hejného. Dnes večer bude následovat dvouhodinový trénink s florbalkou,"  říká k tréninkům hlavní trenér Ondřej Kašpárek.



Několik opor týmu využilo nucenou pauzu k doléčení nejrůznějších zranění. ,,Pomalu se do tréninku vrací Milan Garčar, který musel na začátku sezony podstoupit lékařský zákrok k odstranění úlomku kosti v chodidle. Jan Marvánek se nyní připravuje dle individuálního plánu od kondičního trenéra k návratu po zranění kolene a k týmu se po téměř dvouleté pauze zapojí také Michal Kareš,"  říká k navrátilcům do sestavy Ondřej Kašpárek. Michal Kareš před svým zraněním patřil mezi nejvýraznější hráče, v sezoně 2018/2019 držel prvenství nejproduktivnějšího hráče Sparty a věříme, že jeho bodový příspěvek bude opět znát. ,,Celé zranění se poměrně natáhlo, takže ta pauza byla ohromná. Do tréninkového procesu jsem se vrátil s velkým elánem a noha zatím drží. Někdy před dvěma týdny jsem byl od Honzy Hejného uschopněn k plné sportovní zátěži, takže se obrovsky těším zpátky na hřiště. V současné době mě ještě trošku přibrzdila karanténa, ale od příštího týdne bych se měl plně zapojit do tréninku. Ohledně zápasového zatížení se musím domluvit s trenéry, ale doufám, že mě na hřiště vypustí co nejdříve,"  říká ke svému návratu Michal Kareš.

V případě spuštění Livesport Superligy bude Sparta řešit také návrat hned pěti hráčů, kteří využili možnosti zapojení se do tréninku v zahraničí. Konkrétně se jedná o Mikuláše Krbce, který nyní působí v nejvyšší švédské lize ve Växjö Vipers, Josefa Juhu, který okusil také SSL v týmu Pixbo Wallenstam a trojici Jakuba Kolstrunka, Matěje Čermáka, Martina Dolejše, kteří se zapojili do švédského týmu Gamla Stan IBK. ,,Se všemi jsem v kontaktu a  s každým hráčem budeme situaci řešit individuálně. Stále čekáme na přesný formát případného zahájení ligy,"  říká sportovní ředitel Jaroslav Berka.

Dále čtěte