Florbalisté darovali Sparťanskou krev a podpořili dobrou věc

Měsíc listopad věnovala hokejová Sparta na podporu dárcovství krve ve Fakultní nemocnici v Praze na Karlově náměstí a na Zbraslavi. Do projektu s názvem Sparťanská krev se zapojili hráči našeho ,,A" týmu a stali se dárci krve v době, kdy je potřebnější než kdykoli předtím.

Muži A | 5. listopad 2020
Florbalisté darovali Sparťanskou krev a podpořili dobrou věc

,,O možnosti zapojit se do tohoto projektu jsme se dozvěděli díky hokejové Spartě, která nás oslovila s tím, zda by se zástupci našeho klubu chtěli stát dárci krve a podpořit tak projekt Sparťanská krev," říká marketingový ředitel Daniel Wertheim. ,,Jelikož krev mohou darovat pouze osoby starší osmnácti let, oslovili jsme hráče ,,A" týmu, zda by se chtěli stát dárci a svým zapojením do projektu dát vědět svému okolí o možnosti darovat krev," říká o zapojení hráčů ,,A" týmu Dan Wertheim. 

Jedním z dárců se stal brankář Martin Beneš. ,,Už jsem se několik let chystal darovat svou krev a jsem rád, že jsem se mohl zapojit do tohoto projektu a sám sebe posunout k tomuto rozhodnutí. S Jakubem Burianem jsme se na základě této zkušenosti domluvili, že budeme darovat krev pravidelně. Myslím si, že je fajn udělat něco dobrého pro ostatní a tohle je skvělá příležitost." Svou zkušenost s premiérovým dárcovstvím krve nám popsal také útočník Jakub Burian. ,,Po vyplnění formuláře, který popisuje váš zdravotní stav podstoupíte základní vyšetření krve a poté hned pokračujete na samotný odběr 450ml krve. Sestřičky a personál byl moc milý takže vše probíhalo v pořádku. Jsem rád, že se náš klub připojil k hokejistům a už mám zapsanou upomínku v mobilu na další nejbližší termín. Myslím si, že pokud můžete darovat krev, darujte ji, člověk nikdy neví, kdy jí sám bude potřebovat."


Darovat krev můžete i vy. Z důvodu bezpečnosti i rychlejšímu odbavování je nutné se na darování krve nejprve telefonicky přihlásit, a to ideálně každý všední den po 13:00

  • Pro odběrové centrum na Karlově náměstí na čísle 224 963 112.
  • Pro odběrové centrum na Zbraslavi na čísle 225 374 230.

Více se o projektu Sparťanská krev dočtete ZDE

Dále čtěte