Mužské Áčko posílí Jakub Gruber

Do nové sezony k nám zavítá český reprezentant, vicemistr světa a čtyřnásobný mistr ČR Jakub Gruber.

Muži A | 9. květen 2024
Mužské Áčko posílí Jakub Gruber

Úspěšný superligový hráč Jakub Gruber, který absolvoval 35 startů za mužský národní tým a zahrál si v letech 2020 a 2022 na mistrovství světa, se rozhodl pro posun své florbalové kariéry a od nové sezony se objeví v rudých barvách Sparty. Jakuba Grubera jsme ještě minulou sezonu mohli vidět v dresu Mladé Boleslavi, rozhodl se ale pro změnu a jeho nejlepší volba padla právě na Spartu. „Věřím, že svými výkony dokážu, že do Sparty patřím," vyjadřuje se ke svému výběru.

Grubi se považuje za pozitivně naladěného člověka, který má rád srandu, a který se v dosavadním životě věnoval sportu, převážně florbalu, u kterého je již devatenáctým rokem. S příchodem do Sparty je vděčný i za to, že jeho dres nadále může zdobit jeho oblíbené číslo 25.

Generální manažer Miroslav Medal o příchodu Grubiho do Sparty: Kuba je hráč, o kterého jsme hodně stáli. Jeho zkušenosti, herní kvalita a nastavení, jak k florbalu přistupuje, přesně zapadají do našich potřeb a proto pevně věřím, že naplní naše očekávání a bude hrát významnou roli v našem týmu. Jsem proto moc rád, že jsme společné jednání dotáhli do zdárného konce a já mohu Kubu na Spartě přivítat."


Vyzpovídali jsme Grubiho ohledně jeho příchodu do sparťanského kolektivu a nevynechali ani pár osobnějších otázek.

Co tě vedlo jít právě k nám a jaká máš očekávání od florbalu ve Spartě?

Po delších rozhovorech, které jsem vedl s generálním manažerem a trenérem jsem vnímal, že směr, kterým se Sparta vydává, je ten, který mě láká a vidím v něm svou budoucnost. Očekávání jsou vysoká, chci být stále lepším hráčem a přispět k úspěchu týmu."

Jak se těšíš do kolektivu našeho mužského A týmu?

 
Po 8 letech mě čeká nová výzva, nový kolektiv, na jednu stranu nervozita, na druhou něco nového, co může být super. Takže se těším a věřím, že do kolektivu zapadnu dobře."

Jaké jsou cíle, kterých bys chtěl ve florbale dosáhnout?

Hodně svých cílů jsem si již splnil, ale stále ne všechny. V osobních cílech bych chtěl zúročit zkušenosti, které jsem nasbíral z předchozích klubů a při nejlepším zažít s klubem to, co ještě nezažil. V neposlední řadě bych chtěl v sezoně mistrovství světa zabojovat o místo v reprezentaci, jelikož vnímám, že to je stále to nejvíc čeho může hráč dosáhnout."


Máš nějaké zajímavé rituály před zápasy?


Vyloženě ne. Snažím se vždy co nejlépe připravil na zápas tak, abych podal nejlepší výkon. Sportovci jsou obecně hodně pověrčiví, takže pokud se podaří zápas a člověk před ním dělal něco speciálního, zkouší to pak zapojit na další zápas a pokud se daří, tak to drží. Nemám ale žádný rituál, který bych měl po celou kariéru krom jedné maličkosti, kterou bych nerad prozrazoval."


Věříš dýdžejovi v šatně nebo máš radši před zápasem v uších svoji hudbu?


Posledních pár let jsem dělal dýdžeje já, takže jsem mu věřil :D. Ale jinak mám rád specifickou hudbu, kterou si rád pustím do sluchátek, abych se dostal do svého režimu zápasu. Nicméně nemusí to být na každý zápas a občas si rád poslechnu i něco nového od aktuálního dýdžeje."


Jak trávíš čas mimo florbal?


Florbalový čas je náročný, takže volný čas se svými nejbližšími, ať už rodinou, přítelkyní nebo kamarády, je pro mě cenný. Pokud je spojen s dobrou kávou, kterou nikdy nepohrdnu, je to plus. Zároveň rád sportuji, v posledních letech si rád zahraji golf. Sleduji celou řadu dalších sportů. A když vyjde čas, zahraji si s kamarády nějakou tu videohru."

Dále čtěte