Dvojice hráčů končí své působení v A týmu

K Matějovi Čermákovi, o kterém jsme informovali v minulých dnech, se dnes přidávají další dvě velké osobnosti florbalové Sparty, které v našem dresu v příští sezoně neuvidíme.

Muži A | 6. květen 2024
Dvojice hráčů končí své působení v A týmu

Robi Košir se po dlouhých letech vrací domů do Slovinska. V pořadí třetí Slovinec v rudém dresu (Luka Časar, Anže Burik, pozn red.) se po dlouhém zvažování a několikrát odloženém rozhodnutí v minulých letech rozhodl vrátit do rodného Slovinska, kde bude pokračovat s florbalem ve svém mateřském klubu v Borovnici. 

K jeho odchodu dodává trenér A týmu Marek Vojta: Robi měl loni herně nejlepší sezónu, i přesto se životně rozhodl pro návrat na Slovinsko. Ve Spartě se dokázal vypracovat mezi TOP hráče ligy, avšak přínos pro tým, klub i ligu nebyl jen herní."

Pro naše fanoušky chystáme s Robim obsáhlejší rozhovor na rozloučenou, na který se můžete velmi brzy těšit.


Druhý v pořadí, kterého v příští sezoně neuvidíme v UNYP Aréně je Michal Kareš.

Po dlouhých osmi letech jsem se rozhodl ukončit svoje působení ve Spartě, a to zejména z rodinných důvodů. Na konci července očekáváme se snoubenkou narození syna a já si neumím představit skloubení života poloprofesionálního sportovce s tím rodinným.

Během dlouhého působení ve Spartě jsem poznal spoustu skvělých lidí a kromě zážitků na celý život si odnáším především spoustu přátel. Mrzí mě, že jsme v minulých letech nevyhráli žádnou trofej, ale i tak to byla skvělá jízda. Děkuji všem lidem, které jsem během uplynulých osmi let na Spartě potkal – spoluhráčům, trenérům, svěřencům, rodičům a fanouškům. Největší poděkování však patří mé rodině, protože bez jejich podpory bych si ve Spartě nikdy nezahrál. Spartě přeji do dalších let všechno dobré, především ať pokračují ve skvělé práci s dětmi a ať se i mužskému týmu podaří navázat na letošní mládežnické úspěchy. Díky všem!"

Na slova Michala dodává Marek Vojta své prohlášení: Karda už v sezóně avizoval, že se bude chtít více věnovat rodině a nedokáže to spojit s florbalovými nároky. Po celou dobu kariéry ve Spartě podával výborné výkony a je to velmi stabilní hráč."


Na závěr ještě ke všem Marek Vojta dodává: Děkuji klukům za vše, co pro klub udělali. Za ty roky si v týmu vybudovali velkou roli. Přeji jim, ať se daří podle představ ve všech životních oblastech."

Dále čtěte