Sparta končí v pohárové cestě, stopku ji vystavil Tatran

Na letošní semifinále Poháru Českého florbalu Sparťané rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém. Postup do finále jednoznačně ovládl Tatran, který svým výkonem kontroloval celé utkání a zaslouženě si zahraje letošní finále.

Muži A | 19. leden 2024
Sparta končí v pohárové cestě, stopku ji vystavil Tatran

Už po prvních minutách první třetiny utkání vedl nad Spartou o gól Tatran. Přestože Sparta bojovala o vyrovnání skóre, její soupeř byl rychlejší a prudkou střelou z poloviny hřiště, která překonala gólmana, navýšil skóre na 0:2. Na situaci naštěstí zareagoval Pražan, který poslal míček do nebezpečného prostoru brankoviště, kde se míček se štěstím odrazil do branky soupeře a stav utkání tím snížil na 1:2. Přesto ale Tatran následně navýšil skóre na 1:3 a ztížil tím Spartě šanci na vyrovnání. 


Druhá třetina se odehrávala v podobném duchu jako ta první. Sparta neproměňovala šance a tvořila chyby v obraně, které ji stály góly. Po stavu 1:5 se po soupeřově faulu sparťanům naskytla příležitost vylepšit skóre získanou přesilovkou. Situace využil Curney, který zpoza branky nahrál na střed Zouzalovi a ten sebevědomě zavěsil. 


Třetí třetinu Sparta začala přesilovkou, kterou ale nevyužila a naopak dostala gól. Po stavu 2:9 šla Sparta do šesti a i přes spousty krásných kombinací, kterými si vytvořili nadějné šance na snížení, se jim dát gól nepodařilo.

Spartu nyní čeká nedělní superligový duel právě na půdě Tatranu, kde se sparťané pokusí o nápravu čtvrtečního výkonu. Zápas startuje v neděli od 17:00.

Dále čtěte