Úvod čtvrtfinále nerozhodný, série se přesouvá na půdu Sparty do UNYP ARENY

Čtvrtfinálová série je rozehrána. Sobotní i nedělní duel nabídl velmi atraktivní souboje, ale bodový náskok nikdo nezískal, série se přelévá do UNYP ARENY za stavu 1:1.

Muži A | 28. březen 2021
Úvod čtvrtfinále nerozhodný, série se přesouvá na půdu Sparty do UNYP ARENY

V sobotním utkání Sparta získala rychlé vedení, které díky své kompaktní obraně držela až do druhé třetiny. Srovnání jsme viděli hned na úvod druhé dvacetiminutovky. Od této chvíle musela Sparta těsný náskok Tatranu hned dvakrát dohánět. Svou druhou trefou v utkání srovnal na 3:3 Josef Juha, který se podílel také na srovnávacím gólu na 4:4, když se po jeho nepovedené střele dostal míček na čepel Ujfiho, který dělovkou nasměroval míček přesně nad nohu gólmana Tatranu. Vedení Spartě vrátil Zeman, který po krásné nahrávce od Krbce vymetl prázdnou branku domácího Tatranu. Střešovice ještě dokázali srovnat na 5:5, ale o rozdílovou branku zápasu se postaral Mikuláš Krbec, jeho přihrávku v brankovišti si do branky srazil Filip Langer. V závěru utkání jsme ještě viděli povedený nájezd kapitána Milana Garčara, což znamenalo konečný výsledek 5:7 pro Spartu. 

Vstup do nedělního utkání zvládl lépe Tatran, který se dostával do dobrých šancí a i díky zákrokům gólmana držel Spartu dvě třetiny bez vstřeleného gólu. Do třetí třetiny Sparta vstupovala s nepříznivým skóre 0:3. Sparťanskou střídačku dostal do varu až obránce Jan Marvánek, který v přesilové hře vymetl téměř z půlky hřiště síť Tatranu a nasměroval tak Spartu ke stíhací jízdě. O dvanáct vteřin později se od mantinelu parádně trefil Pepa Juha přímo do šibenice (2:3). Ještě v první desetiminutovce třetí třetiny bylo srovnáno. Michal Kareš naservívroval přesnou přihrávku Marvánkovi z rohu hřiště a ten se nemýlil (3:3) a to zdaleka nebyl konec. Vedení na stranu Tatranu přetáhl na svou stranu Piskáček, na tu ale dokázal hned po sedmi vteřinách odpovědět Ujhelyi (4:4). Bohužel 95 vteřin před koncem základní hrací doby na trestnou lavici zamířil Michal Zeman po faulu na domácího brankáře a Tatran díky přesilové hře 13 vteřin před koncem zápasu rozhodl o srovnání série na 1:1. 

Další dvě čtvrtfinálová utkání se přelévají na domácí půdu Sparty do UNYP ARENY. V pátek od 20:20 můžete sledovat třetí duel čtvrtfinále na ČT Sport, čtvrtý zápas je na programu v sobotu od 19:00. 

Dále čtěte