,,Z neděle jsme se poučili, do domácí UNYP ARENY se těšíme, říká Marek Vojta

Sparta má za sebou dvě úvodní utkání čtvrtfinálové série proti Tatranu. Nyní se série přesouvá na domácí hřiště do UNYP ARENY a Sparťané se nemohou dočkat. ,,Jsem přesvědčený, že nám paradoxně nedělní prohra v naší hře pomůže. Na pátek jsme natěšení a připraveni rozbalit naší hru v plné síle," říká k domácímu třetímu a čtvrtému čtvrtfinále trenér Marek Vojta.

Muži A | 1. duben 2021
,,Z neděle jsme se poučili, do domácí UNYP ARENY se těšíme, říká Marek Vojta

První zápas série jste ukázali skvělý týmový výkon, který byl podpořen pevnou obranou a skvělým nástupem do utkání, kdy jste po střele Josefa Juhy šli do vedení 2:0 už v patnácté minutě zápasu. V nedělním utkání se vám naopak nedařil start, v závěru jste ale zabrali a rychlými trefami jste se vrátili do zápasu a zaskočili tak Tatran, který kontroloval takřka celý zápas. Co tedy začátek nedělního zápasu ovlivnilo? ,,Téměř dvě třetiny druhého zápasu jsme neměli dostatečnou intenzitu a aktivitu, což mohlo souviset s uspokojením po úvodním vítězství. Přesto jsme v závěru zápasu prokázali mentální odolnost, vnitřní sílu týmu a přebrali otěže zápasu," říká k nepovedeným dvěma třetinám Marek Vojta. 

Když započítáme ještě poslední zápas základní části, z posledních třech zápasů jste hráli vždy proti Tatranu, tým ze Střešovic máte určitě dobře načtený. Vyhodnotili jste si něco po úvodních zápasech čtvrtfinále? Nastanou například nějaké změny v kádru? ,,Nemáme důvod dělat změny v kádru, důvěřujeme hráčům ve stálé sestavě a držíme se našeho týmového plánu," říká s jistotou Vojta. V sestavě jsme od začátku playoff neviděli centra Michala Pažáka, trápí ho zdravotní komplikace, uvidíme ho letos ještě na hřišti? ,,O tom, zda Michal Pažák nastoupí k pátečnímu utkání se rozhodne v den zápasu po ranní kontrole u doktora. Do playoff ale Pažky letos určitě nastoupí," přibližuje účast v playoff Pažáka Marek Vojta.

Jak vidíš vývoj série proti Tatranu. Uvidíme po domácích utkáních opět nerozhodný stav? ,,Nemáme pozornost na delší průběh série, soustředíme se na výkon a na vítězství v příští třetině a potažmo v příštím zápasem. Už se těšíme na zápasy doma v UNYP ARENĚ," uzavírá rozhovor Marek Vojta.


Páteční utkání začíná ve 20:20 na ČT SPORT, online program utkání

Sobotní utkání je na programu v 19:00 na TVCOM.CZ, online program utkání

Před jednotlivými zápasy se můžete těšit na Studio Sparta, které Vám přinese aktuální informace hned po příchodu hráčů na zápasy. Studio budete moci sledovat na instagramovém a facebookovém profilu Sparty. 

Dále čtěte