Kašpy z nás udělal jednu velkou tlupu a na Tatran si věříme, říká bodový lídr Mikuláš Krbec

Mikuláš Krbec ve Spartě prožívá svou premiérovou sezonu. Přestup do Sparty si pochvaluje, ale zároveň přiznává, že ambice Sparty v základní části byly vyšší než šesté místo. ,,Můj největší bod na vyhodnocení je vždy týmová hra a jelikož jsme skončili po základní části na šestém místě, tak ji nemohu vyhodnotit kladně. Za mě jsou sparťanské cíle mnohem výše, jak po individuální stránce tak po té týmové," říká před playoff Mikuláš Krbec, který v základní části posbíral 44 bodů za 26 asistencí a 18 branek.

Muži A | 22. březen 2021
Kašpy z nás udělal jednu velkou tlupu a na Tatran si věříme, říká bodový lídr Mikuláš Krbec

Sezona byla náročná, to asi potvrdí všechny týmy v Superlize, je to tak? ,,Souhlasím, byla to velmi specifická sezóna, dvakrát jsme byli v karanténě, odkládala se nám utkání, je to sezóna bez diváků, což mluví za vše, protože na diváky jsme se hodně těšili. I přes výsledek v základní části vím, že jako tým máme na víc a teď máme příležitost to ukázat, proto se obrovsky těším na playoff,"  říká o letošní sezoně Mikuláš Krbec.

Základní část je minulostí, pojďme k playoff. Jak jsi spokojený se soupeřem do čtvrtfinále? ,,Jelikož nás Bohemka ani Tatran nechtěli, dodává nám to obrovskou energii, kterou týmově přetavíme ke špičkovým výkonům. Bude to boj a na Tatran si věříme," komentuje čtvrtfinálového soupeře Sparty Bady. Poprvé zažiješ playoff v rudém dresu, myslíš, že to bude něco jiného než třeba na Chodově? ,,Určitě ano, je to úplně jiný tým a jiná parta lidí. Upřímně jsem zvědavý, co ještě tenhle tým ukáže," říká s očekáváním Krbec. Zmínil jsi, že ve Spartě je úplně jiný tým a jiná parta lidí, kdo je v šatně tvůj největší parťák? ,,Na to nedokáži jednoznačně odpovědět. Díky Kašpiho přístupu je tým hodně otevřený a propojený, a za to mu patří velké dík. Dokázal z nás před playoff udělat jednu velkou tlupu," pochvaluje si Mikuláš přítup hlavního trenéra Ondřeje Kašpárka. 

Na co se budeš v playoff nejvíce soustředit? ,,Budu se soustředit na náš herní plán a pokyny, které dostaneme od trenérů, ale zároveň budu chtít přidat něco navíc a dělat rozdílové věci, což v play-off rozhoduje," říká jednoznačně sparťanský útočník. Co od čtvrtfinálové série proti Tatranu očekáváš? ,,Tvrdou, rychlou, atraktivní hru, kde budou rozhodovat maličkosti. S Tatranem jsem chtěl v playoff hodně hrát, může to být velmi atraktivní série, co se florbalu týče. Nicméně slovy klasika: playoff je jiná soutěž," říká k Tatranu Mikuláš. Jaké jsou ambice týmu do playoff? ,,924," uzavírá rozhovor Mikuláš Krbec.

Přehled všech utkání čtvrtfinálové série mezi Tatranem a Spartou:

  1. čtvrtfinále: 27/3, 17:00, SC ŘEPY
  2. čtvrtfinále: 28/3, 17:00, SC ŘEPY
  3. čtvrtfinále: 2/4, 20:20, UNYP ARENA - ČT SPORT
  4. čtvrtfinále: 3/4, 19:00, UNYP ARENA
  5. čtvrtfinále: 5/4, 17:00, SC ŘEPY
  6. čtvrtfinále: 7/4, 17:00, UNYP ARENA
  7. čtvrtfinále: 11/4, 17:00 SC ŘEPY

Dále čtěte