Sahali jsme po vyrovnání, nakonec ale v Poháru bereme druhé místo

Sparta má za sebou další obrovskou zkušenost. Po pravidelné účasti v semifinále Livesport Superligy okusila něco nového a pro mnoho hráčů naprosto neznámého. Ve finále Poháru Českého florbalu se Sparta s Vítkovicemi doslova rvala do posledních minut utkání, na srovnání ale nedosáhla a po prohře 4:6 bere stříbrné medaile.

Muži A | 19. leden 2022
Sahali jsme po vyrovnání, nakonec ale v Poháru bereme druhé místo

Zápas plný očekávání začal velmi opatrně z obou stran, což se odrazilo na počtu vstřelených gólů. Spartě se dařilo držet tempo aktivní hry Vítkovic, které Sparťanům dlouho nechtěly půjčit míček a tým Ondřeje Kašpárka tak jen několikrát zahrozil z brejkových situací. První gól zápasu, který sledovalo přibližně 600 diváků v hale v Chomutově, vstřelil Delong 26 vteřin před koncem první třetiny. 

Sparta se v druhé třetině dostala do potřebného tempa a svoje šance na gól zvyšovala. Ve 23. minutě utkání skóroval Robi Košir a svou oslavou dodal svým hráčům sebevědomí do dalších minut. Závěr druhé třetiny opět lépe zvládly Vítkovice, tentokrát přidal druhou branku Vítkovic Martin Gattnar a vrátil rytířům těsné vedení. 

Ve třetí třetině se s góly roztrhl pytel, padlo celkem 7 branek a pro diváky se jednalo o velmi atraktivní koncovku zápasu plnou emocí, které museli řešit až rozhodčí v podobě několika dvouminutových trestů. Nešťastný zákrok gólmana Martina Beneše znamenal poprvé v utkání dvoubrankové vedení Vítkovic (3:1).  Po vyloučení Hataly se parádně trefil tradiční střelec Ujhelyi a Sparta jasně ukázala, že ještě nic nezabalila. Tlak Krbce v brankovišti soupeře vygradoval až v tvrdší šarvátku, kterou rozhodčí ohodnotili dvouminutovými tresty, ve hře 4 na 4 se trefily Vítkovice, které odskočily do vedení 4:2. Po opětovném vyloučení Hataly si Sparta zahrála opět přesilovou hru a opět jsme viděli parádní trefu z čepele Ujhelyiho, který znovu snižoval na rozdíl jediné branky. Zlom zápasu přišel definitivně v 52. minutě, kdy výhoz Martina Beneše trefil hůl Matejčíka, který pohotovou trefou propálil Beneše a Vítkovice tak opět upevnily své dvoubrankové vedení. Dvě minuty před koncem základní hráci doby se v šesti hráčích trefil Mikuláš Krbec a zajistil tak ještě drama na závěr, kdy Sparta snížila na 4:5. Poslední branku utkání vstřelily opět Vítkovice, nyní do prázdné brány a zajistily si tak finálovou výhru.

Sparta si z duelu odnáší jistě spoustu zkušeností a rozhodně se nemá za co stydět. Chuť vítězit a zvládat i ty nejtěžší zápasy Spartě rozhodně nechybí. Musíme zmínit, že stříbrné medaile jsou pro historii klubu velmi cenné a budeme se těšit na další úspěchy. Nyní se tým z Podvinného mlýna soustředí na závěr základní části, a poté to společně s vaší podporou roztočíme v playoff!  

Dále čtěte