Je to finále a to chce člověk vždycky vyhrát, shodují se nejzkušenější hráči Garčar s Křenkem

Postup Sparty do finále Poháru Českého florbalu je jednoznačně obrovský úspěch pro celý klub. Finále, ve kterém Sparta bude čelit soupeři z Vítkovic, se odehraje v úterý 18. ledna od 20:00 v Chomutově. Co na pohárovou cestu říkají nejzkušenější hráči týmu kapitán Milan Garčar a obránce Radim Křenek?

Muži A | 11. leden 2022
Je to finále a to chce člověk vždycky vyhrát, shodují se nejzkušenější hráči Garčar s Křenkem

Sparta se do finále Poháru ještě nikdy v historii neprobojovala, což může být také způsobeno tím, že této soutěži dříve nevěnovala tu největší pozornost, a zápasy poháru trenérům dávali spíše možnost zapojit nové hráče a zkoušet tak různé varianty sestavy. Letos byl cíl ale jiný. ,,Před sezónou jsme si stanovili jeden z cílů, že pohárovou soutěž budeme brát stejně vážně jako Superligu a chceme v ní dojít co nejdále. To se daří, jsme hodně daleko, ale ještě není konec. Chceme udělat poslední krok a trofej zvednout nad hlavu," říká jeden z nejzkušenějších hráčů kabiny Radim Křenek.

Jak Milan Garčar tak Radim Křenek mají s finálovými zápasy bohaté zkušenosti, což může týmu ve vypjatých momentech určitě pomoci. V čem bude finále se Spartou pro tak ostřílené hráče jiné? ,,Jde o naše první společné finále, to je samo o sobě výjimečné. Srovnání by se hodilo spíše po skončení zápasu. Jedno se ale určitě nezmění - touha vyhrát," říká jednoznačně Milan Garčar a Radim Křenek se s kapitánem shoduje: ,,S Bolkou jsem zažil pět finále a každé bylo v něčem jiné, ale srovnávat to je složité. Jiné to bude určitě v tom, že se Spartou to bude premiéra a já se hrozně těším na nový příběh, který zápas nabídne. Je to finále a to chce člověk vždycky vyhrát." Co je ve finálovém utkání nejdůležitější? Přeci jen, je to jediný zápas, který rozhodne o vítězi... ,,Dobrá otázka. Uvidí se, jestli bude dominovat útok nebo obrana. My jsme si v posledních zápasech nastavili fungující herní plán, toho se budeme držet. Potřebujeme do hry dostat hodně energie," začíná s odpovědí kapitán Milan Garčar. Radim Křenek přidává svůj pohled: ,,Připravíme se tak, aby jsme s pokorou vnímali důležitost toho zápasu, ale aby nás to zároveň nesvazovalo. Určitě se chceme naší hrou bavit a stejně tak naše fanoušky. Když se nám tohle povede a budeme ze sebe mít skvělý pocit, tak budeme sami se sebou spokojení a jsem přesvědčen, že budeme i úspěšní."

Ve finále budete čelit Vítkovicím, které jste letos dvakrát porazili. Souboje playoff z posledních let však nabízí pozitivní statistiky pro Vítkovice. ,,Zápasy, které jsme odehráli jsou minulostí, na ty se nyní nesoustředíme. Ve finále předvedeme náš nejlepší výkon a s ním určitě uspějeme," odpovídá jednoznačně Křenek. 

Zápas se odehraje v Chomutově, na neutrální půdě, fanoušci Sparty to ale mají o kus blíže. Jak se na fanoušky těšíte? ,,Jakýkoliv zápas s velkou podporou je skvělý, je dobře, že je o utkání zájem. Pro oba týmy to bude skvělé prostředí a jsem si jistý, že prospěje i sportovní kvalitě," říká k prostředí a atmosféře Milan Garčar. Radim Křenek burcuje fanoušky Sparty a zmiňuje také svou rodinu, která ho v zápasech často podporuje z tribuny. ,,Do Chomutova je to blízko tak všichni doražte! Část rodiny v Chomutově určitě bude. Ségra s Chodovem si ženské finále zahraje před námi, takže se asi potkáme přímo na hřišti mezi zápasy. Jsem nadšený z toho, že se oba týmy, ve kterých hrajeme, dostaly do finále a můžeme si to prožít takhle “spolu”. Těším se na fanouškovskou podporu a slibuji, že pro vítězství uděláme vše." 

Finálové utkání je na programu 18/1/2022 v MSH Chomutov. Těšíme se na vaši podporu v hale a také u televizních obrazovek ČT Sport.

Dále čtěte