Dorostenci vyřadili v osmifinále Bulldogs Brno a míří na Mistrovství České republiky

Dorostenci zvládli osmifinále, které bylo vstupenkou na závěrečné Mistrovství České republiky. Postup přes osmifinále se ale nerodil jednoduše. Na domácím hřišti Arény Barrandov jsme nejdříve viděli remízu 5:5, druhý zápas však mladí sparťané zvládli jednoznačně 7:1 a Buldokům z Brna tak ukončili sezonu. Nyní se dorostenecký tým plně připravuje na MČR.

Muži A | 4. duben 2022
Dorostenci vyřadili v osmifinále Bulldogs Brno a míří na Mistrovství České republiky

Dorostenci postupně navazují na letošní dobrý výkon mužského A týmu a juniorů, kteří se letos probojovali až do samotného semifinále, kde se náš A tým stal naprosto rovnocenným soupeřem pro úřadujícího mistra Mladou Boleslav. Junioři zažili fantastický obrat ve čtvrtfinále proti Ostravě z 0:1 na konečných 2:1. V semifinále už jim ale bohužel došel dech a na Tatran nestačili. Mladý juniorský tým, který je z velké většiny tvořen hráči právě dorosteneckého týmu, má obrovský potenciál do dalších sezon, na které se jistě všichni těšíme. 

Ambice dorosteneckého týmu jsou ty největší. Hráči to potvrdili hned při vstupu do boje o MČR proti Bulldogs Brno. První vzájemné utkání bylo lehce nervózní a vlastními chybami kluci vrátili Brno zbytečně zpět do hry. Fantastický gólman Michal Norek ale svůj tým držel a první zápas dospěl do výsledku 5:5. Ve druhém utkání to byla jiná písnička. Sparťané se vyvarovali zbytečných chyb a perfektně zvládli hru s míčkem, což vedlo k velkému počtu gólových šancí, které proměňovali. Výsledek 7:1 hovoří za vše. Sparta postoupila na závěrečný turnaj se skóre 12:6 a Buldokům ukončila sezonu.

,,Jsme rádi, že jsme zvládli velmi těžké dvojutkání a můžeme se radovat ze zaslouženého postupu. V prvním utkání jsme nehráli dostatečně vyspěle, soupeř měl ještě energii a naše hlouposti trestal. Do druhého utkání jsme srovnali hlavy, poctivě jsme bránili a hlavně jsme zkvalitnili hru na míčku. Vyspělým florbalem jsme zápas kontrolovali a navyšovali skóre. Obě utkání nás určitě dobře prověřila před finálovým turnajem. Děkujeme všem za utkání," hodnotil nelehký průběh osmifinálového dvojutkání hlavní trenér dorostenců Oliver Thomspon. 

Děkujeme všem, kteří se zapojili do pořádání domácího osmifinále v Aréně Barrandov a vytvořili skvělé podmínky pro naše hráče a trenéry. 

Dále čtěte