Hraju stále lépe a lépe, říká slovinský bombarďák Košir!

Téměř na den přesně před rokem odehrál Robert Košir vůbec své první superligové utkání. Sparta v něm měla za soupeře silnou Mladou Boleslav, která v té době neztratila v lize ani bod. I za pomoci Košira, který se o své nominaci dozvěděl až ráno před utkáním, dotáhla Sparta utkání do nájezdů, kde bohužel byli lepší střelci z Mladé Boleslavi.

30. listopad -1
Hraju stále lépe a lépe, říká slovinský bombarďák Košir!

Proti Boleslavi si v loňské sezóně odehrál vůbec svoje první utkání v Superlize. Jak na něj vzpomínáš?

Na ten zápas si vzpomínám velmi dobře, byl můj první superligový. Nebyl to normální zápas, byl to zápas v tu dobu asi s nejtěžším možným soupeřem v ČR. Byl jsem trošku pod tlakem, protože jsem věděl, že pokud chceme vyhrát, tak musíme hrát opravdu dobře. A to se nám docela povedlo. Zápas po základní hrací době skončil 2:2. O tom, že budu hrát, jsem se dozvěděl 10 hodin před samotným zápasem. Byl jsem z toho šťastný, ale také jsem se hodně bál. Nevěděl jsem, jak se hraje, co budu hrát a tak dál. Rychle jsem se zkoušel vše naučit všechny důležité věci, které musím v zápase splnit. Bylo pro mě velmi důležité, že jsem neudělal žádnou obrovskou chybu, kterou bych prohrál zápas. Ještě si vzpomínám, že jsem měl jednou obrovskou šanci, kterou jsem zazdil J.

Tentokrát zažiješ s Boleslaví další premiéru, a to televizní. Jak se na toto utkání těšíš?

Bude to určitě zápas, na který budu vzpomínat pořád. První zápas v televizi. Bude to pro mě velká událost. Věřím, že přijde hodně diváků, kteří nám dají potřebnou sílu, kterou potřebujeme k vítězství.

V čem vidíš největší sílu vašeho pondělního soupeře?

Každý rok kupuje nové hráče, kteří jim dávají ještě větší sílu. Všichni hráči jsou silní a rychlí. V mích očích je Boleslav velice silná při hře s míčkem.

Vstup do sezóny nebyl podle vašich představ. Poslední dvě utkání ovšem ukázali váš potenciál. Pomohlo vám nové složení jednotlivých pětic?

Vstup do sezóny byl opravdu špatný, ale na to musíme zapomenut. Každý zápas jsme měli možnost vyhrát, ale nepovedlo. Myslím si, že nám nové pětice daly trošku nový síly. Ta výměna nám pomohla vyhrát ty poslední zápasy a doufám, že to takto bude pokračovat co nejdéle.

V Superlize máš zatím za sebou sedm utkání. Už si s ligou srovnal?

S něčím už ano, ale stále je spoustu věcí, které mi ještě nejdou a musím se je naučit. Každý zápas si myslím, že hraju stále lépe a lépe. Děkuji hlavně spoluhráčům, kteří mi dávají důležité rady a informace mezi tréninky a v zápase.

Letos máte pro všechny mládežnické kategorie opět připravenu výzvu k soutěži v návštěvnosti. Jak se ti toto líbí? Sledoval si loni, jak tvoji současní spoluhráči fandili mladším žákům? 

Jsem rád, že jsme tuto soutěž zopakovali. Je to malá "hra", kterou chce každá kategorie vyhrát a ještě udělá výbornou atmosféru. Loni jsem vše viděl na internetu a bylo to opravdu pěkný. Pro kluky to byl trošku oddych a mladším žákům to dalo nové síly. Proto máme na tričku, jsme rodina!

Dále čtěte